Ludovic Orban, despre bugetul pentru 2021: „Nu ne putem comporta ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Obiectivul este relansarea economică”

Ludovic Orban, despre bugetul pentru 2021: „Nu ne putem comporta ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Obiectivul este relansarea economică
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a oferit noi declarații despre proiectul de buget pentru anul 2021, al coaliției de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR. Proiectul de buget va fi făcut public în cursul acestei săptămâni, potrivit președintelui PNL.

„Am luat decizii grele cu privire la buget. Suntem într-un an în care nu ne putem comporta ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic (n.r. – criza COVID). Bugetul trebuie construit ținând cont de rigorile care sunt impuse, de tratatul UE, trebuie sărespectam toate aspectelelegate de deficit.

Obiectivul este relansarea economică, care săse bazeze pe o creștere a investițiilor,a absorbției fondurilor europene, o adaptare cât mai rapidăa planului de Reziliențăși Redresare (PNRR) – peste 30 de miliarde de euro. Orice creștere de venituri, din mediul public sau privat, profesii liberale, pensionari, depinde de o creștere economicăcât mai puternică. Obiectivul este de a ne îndreptacătredeficitul normal, de sub 3%, negociat cu partenerii din UE. În acest an avem 7%, pe care trebuie să-l respectăm”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban neagă neînțelegerile cu USR PLUS și UDMR

De asemenea, Ludovic Orban a răspuns și întrebărilor legate de presupusele neînțelegeri din cadrul coaliției, cu privire la buget.

„Nu știu despre existența unor nemulțumiri, nu m-a sunat niciun ministru”, a mai precizat fostul premier.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`