Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)

Publicat: 24 10. 2024, 21:59
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei și candidat la alegerile prezidențiale, a fost prezent, joi, în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV.

Orban a exprimat opinii critice cu privire la partidul AUR, caracterizându-l ca o „încropeală politică” și afirmând că nu este un partid democratic. El a subliniat că în AUR nu există alegeri reale și că puterea este concentrată în mâinile unui singur lider, pe care l-a numit „căpitanul / comandantul”. Orban a menționat că membrii AUR nu au garanția că sunt cu adevărat membri ai partidului, deoarece procesul de înscriere și cotizație se desfășoară printr-o aplicație care poate fi ștearsă, ceea ce ridică semne de întrebare asupra legitimității acestora.

„Până acum n-a văzut PNL-ul că AUR, de fapt, nu e un partid?”

De asemenea, liderul Forța Dreptei a criticat modul în care PSD a sprijinit AUR, afirmând că PSD i-a permis partidului lui Simion să acționeze fără restricții.

„Până acum, PNL nu a văzut blatul dintre PSD și încropeala asta politică, care se numește în mod pretențios AUR, care ar trebui să se numească tinichea, nu AUR. N-au văzut până acum modul în care PSD a potențat sistematic AUR, faptul că a avut toate canalele media deschise, faptul că i s-a permis orice lui Simion și golanilor din jurul lui Simion.

Până acum n-a văzut PNL-ul că AUR, de fapt, nu e un partid, că AUR-ul este, de fapt, mai degrabă o … acolo nu există democrație, nu există alegeri. Singurul om care are putere în partidul ăla este căpitanul, comandantul. În rest, nimeni nu este ales, nimeni nu este membru, ei nici măcar nu au garanția că sunt membri în partidul respectiv, pentru că ei își fac membershipul și-și plătești cotizația pe o aplicație care, practice, poate fi șters istoricul oricărui așa zis membru al AUR, dacă fluieră în biserică, este înlăturat. Acolo, au fost schimbați conducătorii de filiale și coordonatorii de filiale județene au fost schimbați ca șosetele.

N-a mai cotizat unu cât era pretenția lui Simion, i s-a dat un șut în fund. În ceea ce privește alcătuirea listelor, Simion a promis cred că la 20-25 de oameni în fiecare județ că o să fie pe listă, ia munți de bani. Uitați-vă, de exemplu, ce pățește unu ca Andrușceac, nu știu dacă va accepta să vorbească public. L-a pus să contribuie la campania de europarlamentare, a contribuit cu o sumă enormă, cred că în jur de 300.000 EUR, nu i s-a rambursat decât 100.000 EUR și acum e pus pe locul 4 la Senat. E aruncat, așa, la stârv”, a declarat candidatul la alegerile prezidențiale.

Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om”

„Un alt om, care era un om mai decent, totuși, cel care a fost deputat de Dolj, fost lider sindicat aruncat la lada de gunoi. Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este anti democrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui și acum compară el în postura că este marele opozant. Este o opoziție construită de PSD pentru că a fost o opoziție convenabilă pentru PSD. De ce? Că este mai nefrecventabilă decât PSD-ul.

Este clar că PSD a urmărit încă din momentul în care Iohannis și-a trădat electoratul, care l-a votat și a decis readucerea PSD-ului la putere, din momentul respectiv, PSD a făcut acest lucru, e normal. A spus aia e opoziția, cum a făcut lucrul ăsta? Nu i-a arătat cu degetul că aia e opoziția. I-a încurajat ca ei să fie cei mai vizibili”, a mai precizat Ludovic Orban.