Ludovic Orban, despre adoptarea bugetului Capitalei pe anul 2021: Totul e bine când se termină cu bine, până la urmă ne-am înţeles (VIDEO)

Publicat: 09 05. 2021, 16:57

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că ”totul e bine când se termină cu bine”, referindu-se la faptul că bugetul Capitalei pentru anul 2021 a fost adoptat vineri, după săptămâni de blocaj.

Ce spune Ludovic Orban despre adoptarea bugetului Capitalei

”Ştiţi foarte bine că noi am susţinut proiectul de buget iniţiat de primarul Nicuşor Dan care, din punctul meu de vedere, era mai mult decât forma la care s-a convent acum, dar totul e bine când se termină cu bine, până la urmă ne-am înţeles”, a spus liderul liberal.

Ludovic Orban a precizat însă că pot apărea și alte zone în care să fie nevoie de rectificare bugetară, dar până atunci, e bine că Bucureștiul are un buget adoptat.

”În execuţia bugetară se va vedea că pot să fie necesităţi de rectificare bugetară şi oricând Consiliul General şi primarul general va considera necesară o rectificare bugetară, va putea să facă această rectificare bugetară, dar este bine că avem un buget la Capitală şi practic toate obiectivele importante au în momentul de faţă şansa de a fi realizate”, a declarat Orban.

Ludovic Orban, despre adoptarea bugetului Capitalei pe anul 2021: Totul e bine când se termină cu bine, până la urmă ne-am înţeles

Bugetul Capitalei pentru anul 2021 a fost adoptat, vineri, în ședința Consiliului General al Municipiului București, cu 34 de voturi ”pentru”, 5 voturi ”împotrivă” și 15 abțineri, fiind astfel evitată intrarea în incapacitate a plată a Municipalității.

Din bugetul Bucureștiului pentru anul în curs au fost tăiate circa 1,1 miliarde de lei, astfel că s-a ajuns la o sumă de 5,8 miliarde.

Adoptarea bugetului Capitalei pentru anul 2021 vine la capătul unor săptămâni de blocaj după ce consilierii generali USR PLUS au refuzat să voteze proiectul susținând că bugetul este unul supraevaluat.