Ludovic Orban depune plângere la Poliție împotriva celor care l-au agresat la protestul AUR: „Violența nu poate fi acceptată ca formă de exprimare în societatea noastră și trebuie pedepsită” (VIDEO)

Publicat: 12 05. 2023, 16:27
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a declarat vineri, pentru B1 TV, că va depune luni plângere la Poliție împotriva celor care l-au agresat în fața Palatului Permanentului, miercuri dimineață.

„Comportamentul agresiv (al manifestanților) a fost determinat de modul agresiv în care se comportă parlamentarii AUR, dar și de prezența lor în rândul manifestanților. Părerea mea e că agresiunile împotriva mea au fost determinate chiar de membri, de activișit AUR, coordonați de parlamentari și de președinți de filiale”, a declarat Orban, în cadrul emisiunii „Talk B1”, moderată de Irina Petraru pe B1 TV.

Orban depune plângere la Poliție după ce a fost agresat de simpatizanți AUR

„Am luat decizia de a depune plângere la Poliție. Deja e întocmit un proces verbal la Secția de Poliție pe raza căreia se află Palatul Parlamentului, cred că Secția 17. În acest proces verbal sunt menționate toate informațiile pe care le-am pus la dispoziție cu privire la agresiunile făcute împotriva mea și la contextul în care au avut loc.

Pe lângă asta, m-am consultat cu mai mulți oameni cu experiență, mi s-a spus că e important să depun plângere. N-o fac din rațiune personală, din dorința de a mă răzbuna, ci o fac pentru că e obligatoriu ca cei care sunt violenți, au comportament antisocial, amenință, înjură, jignesc, lovesc, să fie pedepsiți. Violența nu poate fi acceptată ca o formă de exprimare în societatea noastră, iar violența trebuie pedepsită”, a susținut liderul Forța Dreptei, pentru B1 TV.

Orban: Jandarmeria m-a băgat în gura lupului

Amintim că fostul premier a reproșat jandarmilor că l-au pus în situația de a fi agresat de simpatizanții AUR.

„Jandarmeria nu mi-a permis accesul în clădire pe la intrarea respectivă. I-am cerut jandarmeriței să ia legătura cu șeful dispozitivului să-mi permită accesul. Pur și simplu nu mi-a permis accesul. E un comportament excesiv, abuziv, nu poți să transformi Parlamentul în cazemată în care nu intră și nu iese nimeni. (…)

Practic Jandarmeria m-a băgat în gura lupului. Ei nu recunosc în comunicatul oficial că nu mi-au permis să intru acolo și că m-au trimis să intru pe altă intrare, de la Senat”, a mai spus Ludovic Orban, miercuri, pentru B1 TV.