Orban, despre hotărârea CCR: O decizie ineptă a unei instituții controlate de PSD (VIDEO)

Publicat: 26 02. 2020, 13:55

Ludovic Orban, președintele PNL, a calificat drept „ineptă” decizia Curții Constituționale, care a constatatcă desemnarea sa ca premier, pentru a doua oară, de către Klaus Iohannis nu afost una constituțională. Potrivit liderului liberalilor, CCR este o instituție controlată de PSD.

„Eu cred că mai bine v-ați concentra asupra unei decizii care nu are niciun fundament în Constituție. Asta e culmea! Pentru o decizie ineptă a unei instituții controlate de PSD să fie culpabilizat altcineva”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a explicat și de ce a luat decizia de a-și depune mandatul de premier: „Practic eu am depus mandatul încredințat de președinte ca urmare a nefinalizării procedurii de învestire în termenul prevăzut în regulamentul celor două camere. M-am prezentat pe 10 februarie cu programul de guvernare și lista miniștrilor, miniștrii au trecut de audieri, nu s-a reusit finalizarea procedurii din cauza boicotului PSD. Am depus mandatul pentru a permite reluarea procedurii”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Curtea Constituțională a admis, luni, sesizarea conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier. Decizia judecătorilor constituționali nu îi interzice lui Iohannis să îl nominalizeze pe Orban ca premier, dar îi impune să aleagă un prim-ministru ce poate strânge o majoritate în Parlament.

Nu este prima dată când Ludovic Orban acuză CCR de partizanat în favoarea PSD.

„Atât pe vremea în care Dragnea era președintele Camerei Deputaților, cât și astăzi, nu putem să nu constatăm un partizanat evident în favoarea PSD, care a fost manifestat sistemic de ani buni în deciziile PSD. Personal, nu pot să înțeleg pe ce text constituțional se bazează această decizie. De altfel, trebuie să vă spun că, în cuprinsul comunicării făcute de CCR, CCR se contrazice. CCR invocă o decizie CCR privitoare la un proiect de revizuire a Constituției, care a avut loc în anul 2014, uitând că, în anul 2014, prin decizia nr. 875, a statuat privitor la CCR faptul că acele pronunțări ale CCR privitoare la inițiative de revizuire a Constituției, care nu au fost materializate, care nu au fost adoptate, nu pot face parte din jurisprudența CCR”, explicase anterior liderul PNL.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu comentează decizia CCR și că așteaptă motivarea.