Ludovic Orban: Data propusă pentru congres este 25 septembrie. Vor fi 5000 de delegați (VIDEO)

Ludovic Orban: Data propusă pentru congres este 25 septembrie. Vor fi 5000 de delegați (VIDEO)
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat, marți, că data propusă pentru congres este 25 sptembrie, numărul total de delegați fiind de 5000.

„Data propusă pentru congres este 25 septembrie. Numărul total de delegați care cuprinde delegația aleși de filialele județene și de sector, și delegații de drept, va fi de 5000 de delegați. Am stabilit calendarul de alegeri. Așa cum v-am spus și în declarațiile anterioare, congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naționale, înseamnă alegerea conducerilor PNL la toate nivelele”, a afirmat acesta.

Totodată, el a detaliat calendarul propus.

„Ca și calendar propus, perioada 1 iunie – 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferințele județene de alegeri, conferințe la care se vor alege conducerile județene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel județean, și data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă, conform statutului PNL, de 45 de zile pentru campania pentru congres, adică echipele care candidează, candidații idividuali se duc în filalele județe după alegeri, urmând ca filialele județe să decidă pe cine sprijină”, a spus Ludovic Orban.

Președintele Camerei Deputaților a mai menționat că a fost stabilită și propunerea pentru Consiliul Național.

Ludovic Orban: Data propusă pentru congres este 25 septembrie. Vor fi 5000 de delegați (VIDEO)

Florin Cîțu: Data congresului nu a fost stabilită. Totul depinde de cum evoluează pandemia

Amintim că, anterior, premierul României, Florin Cîțu, a declarat că data congresului Partidului Național Liberal (PNL) nu a fost stabilită, aceasta depinzând de cu evoluează pandemia de coronavirus.

„Data congresului nu a fost stabilită încă. Știți foarte bine că data congresului se va stabili în Consiliul Național. Vom vedea când va fi data congresului și vom vedea dacă putem să ținem în acel moment, acel congres. Totul depinde de cum evoluează pandemia”, a afirmat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)