Ludovic Orban: Dacă eram președintele României, nu acceptam să mi se folosească numele într-un document din campania unui partid

Ludovic Orban: Dacă eram președintele României, nu acceptam să mi se folosească numele într-un document din campania unui partid
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat, luni, că dacă era în locul președintelui Klaus Iohannis, ar fi luat atitudine în momentul în care și-ar fi văzut numele folosit în lupta politică internă dintr-un partid.

„Eu dacă eram președintele României nu acceptam să mi se folosească numele într-un document din campania unui partid (…) Am avut o colaborare care a fost foarte bună cu președintele României”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea PLUS, potrivit G4Media.

Acesta a precizat apoi că are o relație bună cu președintele Iohannis.

Liderul PNL a făcut astfel referire la la scandalul provocat de apariția în public a unui document semnat de fosta consilieră a premierului Florin Cîțu, Mioara Costin, în care aceasta transmitea linii de strategie în comunicarea referitoare la lupta dintre Orban și Cîțu. Documentul purta antetul Guvernului.

Ludovic Orban, reproșuri pentru Florin Cîțu

În cadrul aceleiași emisiuni, Orban a susținut că Florin Cîțu nu a fost prima sa opțiune pentru ocuparea funcției de ministru al Finanțelor: „La Finanțe am avut o altă opțiune, normal că m-am consultat cu președintele Klaus Iohannis. Florin Cîțu n-a fost prima mea opțiune, cel care a fost prima opțiune a refuzat”.

Ludovic Orban a mai afirmat că Florin Cîțu ar fi trebuit să vină cu informații clare despre problemele pe care le-a avut în Statele Unite: „Mai e stilul ăsta evaziv, chiar arogant de a răspunde la întrebări. Asta deranjează cel mai mult. Era mult mai ușor dacă răspundea sincer”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`