Ludovic Orban: Cred că PNL şi-a onorat angajamentele în legătură cu preşedintele României și cred că inclusiv Klaus Iohannis trebuie să se gândească la soarta partidului

Ludovic Orban: Cred că PNL şi-a onorat angajamentele în legătură cu preşedintele României și cred că inclusiv Klaus Iohannis trebuie să se gândească la soarta partidului
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să se gândească la soarta PNL, deoarece partidul și-a onorat toate angajamentele în fața sa.

Orban a ținut să amintească faptul că el, în 2014, și-a retras candidatura la șefia PNL, ca Iohannis să poată fi liderul partidului și să aibă poziţia de candidat la Preşedinţia României. „Decizia mea de retragerea a fost un sacrificiu personal”, a punctat acesta.

Ludovic Orban susține că pe Klaus Iohannis ar trebui să-l preocupe situația din PNL

„Preşedintele Iohannis a obţinut al doilea mandat sprijinit de PNL. Şi în primul mandat, am povestit că eu m-am retras din candidatura la preşedinţia PNL ca să fie Klaus Iohannis preşedintele PNL, ca să aibă poziţia de candidat la Preşedinţia României. Decizia mea de retragerea a fost un sacrificiu personal (…)

Klaus Iohannis a fost ales preşedintele PNL şi a câştigat alegerile prezidenţiale din 2014. În 2019 l-am susţinut cu toată forţa, PNL l-a sprijinit. (…)

Cred că PNL şi-a onorat toate angajamentele în legătură cu preşedintele României şi cred că este extrem de important ce se întâmplă în continuare cu PNL. (…) Cred că inclusiv preşedintele Iohannis trebuie să se gândească la soarta PNL”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea PLUS, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban a avut apoi câteva reproșuri pentru premierul Florin Cîțu, contracandidatul său la șefia partidului, în contextul informațiilor recent părute în spațiu public despre problemele pe care acesta le-a avut în tinerețe, în Statele Unite.

Orban a spus că soarta PNL nu poate fi aceea de a fi „sub asediu” din cauza pentru că un reprezentant al partidului, aflat în funcţia de premier, „nu a avut curajul să comunice public”, nici măcar preşedintelui, nişte puncte din biografie.

„Şi ajungem acum ciuca miştourilor. Nu vreau să vă spun că aproape mi-e frică să deschid internetul, pentru că există un izvor nesecat de glume şi de batjocură. Nu mai vorbesc de atacurile sistematice pe care le înregistrăm împotriva PNL nu neapărat pentru cum se guvernează, ci din cauza unei situaţii în care premierul nu ştie să trateze o astfel de situaţie”, a mai declarat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”