Orban (PNL), după consultările cu Iohannis: Referendumul și alegerile pentru Parlamentul European trebuie să se desfășoară în aceleași secții de vot (VIDEO)

Publicat: 11 04. 2019, 16:14
Foto: Inquam Photos / George Calin

Ludovic Orban a declarat, joi, că liberalii nu sunt de acord cu inițiativa PSD de a face secții separate la europarlamentare și referendum.

Președintele PNL arată că social-democrații încalcă legea și se arată încrezător că românii vor vota în ciuda obstacolelor procedurate ale PSD.

“Legea spune că odată ce președintele a convocat un referendum, președintele poate să facă această campanie pentru susținerea referendumului. În conformitate cu legea actuală, referendumul și alegerile pentru Parlamentul European se desfășoară în aceleași secții de vot.

Ca atare, cetățeanul care se prezintă la vot va primi un buletin de vot pentru alegerile pentru Parlamentul European și un buletin pentru referendum. Nu vedem niciun motiv pentru ca această stare de lucruri să fie schimnată și nu credem că poate fi justificată de majoritatea guvernamentală orice modificare a legislației în domeniu care să afecteze dreptul cetățenilor de a se exprima. Oricâte obstacole procedurale vor încerca să găsească, nu pot să-i oprească pe români să voteze”, a declarat Ludovic Orban, președinte PNL.