Ludovic Orban: „Cel mai probabil, legea bugetului va fi trimisă mâine către Parlament” (VIDEO)

Publicat: 22 02. 2021, 14:21

Ludovic Orban, președintele PNL și al Camerei Deputaților, a oferit noi informații despre proiectul de buget pentru anul 2021.

„În ceea ce privește legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat, Guvernulse va întruniîntr-o ședințăîn cursul acestei seri, pentru aadopta forma finală, dupăavizul consiliului legislativ (…)

Cel mai probabil, legea bugetului de stat și legea asigurărilor socialevor fi trimise în cursulzilei de mâine către Parlament.

Va exista un termen de depunere a amendamentelor, se va stabili intervalul de timp în care comisiilereunite debuget urmeazăsăaprobe raportul și de asemenea, vom stabilicândva intra în plen”, a declarat Orban în timpul unei conferințe de presă susținută luni, 22 februarie.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

PSD a anunțat deja mai multe amendamente

PSD a anunțat deja că va depune mai multe amendamente. Printre acestea, creșterea pensiei minime, creșterea punctului de pensie, de la 1.775 la 1.875 de lei, creșterea alocațiilor, creșterea salariilor profesorilor, alocarea a 5% din PIB pentru educație și 1% pentru cercetare și pentru investiții masive în domeniul sănătății.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a transmis printr-o postare pe Facebook, după incidentul de la Institutul Marius Nasta că partidul pe care-l conduce va depune un amendament la buget pentru dotarea spitalelor, inclusiv cu echipamente de protecție împotriva incendiilor. Totodată, el susține că bani există, însă aceștia nu ar fi alocați „în funcție de prioritățile românilor”.