Ludovic Orban, către românii din străinătate: ‘Unde există risc de contaminare cu COVID, trebuie precauţie. Nimeni nu zice să nu vină acasă de Paște, dar pun în pericol familia și prietenii’

Ludovic Orban, către românii din străinătate: 'Unde există risc de contaminare cu COVID, trebuie precauţie. Nimeni nu zice să nu vină acasă de Paște, dar pun în pericol familia și prietenii'

Premierul interimar Ludov Orban atrage atenția că, în contextul exinderii epidemiei de coronavirus în Europa, românii care vin acasă de peste hotare în vacanța de Paște și-ar putea pune familiile în pericol.

Încă din momentele în care s-a văzut dimensiunea epidemiei, am rugat românii din regiunile afectate să evite orice deplasare care nu este necesară, pentru că, la urma urmei, nu fac altceva decât să-şi pună în pericol membrii familiei, să-şi pună în pericol prietenii. Sigur, asta nu înseamnă că nu mai poate să vină nimeni din Italia, dar sunt câteva zone care sunt afectate, unde există un risc de contaminare cu COVID şi acolo trebuie să existe precauţie. Nimeni nu zice să nu vină românii de sărbătoarea creştină a Paştelui, dar este preferabil… Asta este problema, pentru că dacă vin dintr-o localitate afectată, intră automat în carantină instituţionalizată, iar dacă vin din zone unde există o contaminare ridicată, zone cu risc, vor fi în carantină sub formă de izolare la domiciliu”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai precizat căPoliţia, Jandarmeria, reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică, toate autorităţile care au competenţe în acest domeniu sunt implicate în urmărirea modului în care se respectă izolarea la domiciliu.

Amintim că un al optulea caz de infectare cu coronavirus a fost descoperit în România, vineri, potrivit precizărilor făcute de autorități, prin Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre un bărbat asimptomatic de 51 de ani din Olt. (Detalii AICI)

Vestea vine în contextul în care, cu aproximativ 12 ore în urmă,autoritățile române anunțau un al șaptelea caz de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul României, în persoana unei fete din Timișoara. Ea este colegă de clasă cu tânărul de aceeași vârstă, 16 ani, ce fusese testat pozitiv pentru Covid-19 tot miercuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților