Ludovic Orban: Când dispunem de majoritate, începem demersurile de schimbare din funcție a lui Zgonea

Publicat: 11 02. 2015, 15:03

Liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, a anunțat, miercuri, că grupul liberalilor va demara procedurile de schimbare din funcția de președinte al Camerei Deputaților a lui Valeriu Zgonea atunci când vor avea majoritate parlamentară.

„Eu și colegii care au fost desemnați ca și echipă de PNL purtăm negocieri la nivelul Camerei fie cu grupuri parlamentare, fie cu deputați, astfel încât să construim majoritatea parlamentară. Când avem informații relevante în acest sens, vor fi făcute publice, informează Agerpres.

Atunci când vom dispune de majoritate parlamentară, puteți fi convinși că vom demara procedurile de schimbare a domnului Zgonea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. În rest, dacă vom avea capacitatea de a-l schimba și postul va fi vacant, se va lua o decizie în conformitate cu procedurile statutare ale PNL”, a spus Orban la Palatul Parlamentului, întrebat dacă Alina Gorghiu, co-președintele PNL, va fi propusă de liberali pentru funcția de președinte al Camerei în cazul în care se va face o nouă majoritate parlamentară.

Liderul PNL  a mai adăugat, cu privire la posibilitatea ca Vasile Blaga să preia șefia Senatului, că o astfel de candidatură va fi decisă conform procedurile statutare ale partidului, la fel ca în cazul procedurii pentru șefia Camerei Deputaților