Ludovic Orban, despre Călin Popescu Tăriceanu: Suferă de amnezie. ALDE este astăzi un milog la poarta PSD-ului

Publicat: 14 03. 2019, 23:14
Foto: facebook.com/ludovic.orban.79

Liderul PNL, Ludovic Orban, a reacționat la criticile tot mai dese ale lui Călin Popescu Tăriceanu la adresa liberalilor. Prezent, joi seară, într-o emisiune televizată, Orban a declarat că ALDE a ajuns ”un milog la poarta PSD-ului, care mănâncă firmiturile din mâna PSD-ului”.

„Domnul Tăriceanu ar trebui să fie mai puțin preocupat de Partidul Național Liberal. PNL are forța să bată PSD-ul și cred că în curând va avea forța să bată PSD-ul și ALDE-ul la un loc, iar ALDE nu este astăzi altceva decât un milog la poarta PSD-ului, care mănâncă firmiturile din mâna PSD-ului, care își bate joc de orice valoare liberală. Să nu uităm că sunt pe punctul de a fi dați afară de propria familie Liberală Europeană, tocmai pentru atitudinile lor”, a declarat Orban, la Digi 24.

Liderul PNL l-a acuzat pe Tărieaceanu că este principalul complice la „măsuri antiliberale”, precum OUG 114.

”În ceea ce privește faptul că Tăriceanu e siderat, eu sunt siderat că un om care 20 de ani a zis că e liberal a putut să ajungă fată-n casă și principalul complice la niște măsuri antiliberale, la niște măsuri care distrug economia, măsuri de genul ordonanței 114”, a mai spus liberarul.

Referitor la declarațiile liderului ALDE, potrivit cărora PNL ”nu este în stare să-și selecteze un candidat propriu la Președinție”, Ludovic Orban a răspuns: ”Eu nu pot să înțeleg cum e posibil, ce s-a întâmplat cu acest om de a ajuns într-un asemenea hal. (…) Suferă de amnezie. Klaus Iohannis când a ajuns președintele României a candidat din poziția de președinte al PNL. De altfel, dl Tăriceanu a fost un om destul destul de apropiat, cât timp a mai rămas în partid, până s-a dus ca milogul la Ponta să se predea, după ieșirea PNL de la guvernare, în februarie 2014, avea o părere bună despre Klaus Iohannis. În privința candidaturii pentru PE, păi decât să mă duc iar cu Norica Nicolai, care a fost cap de listă și drept recunoștiință față de Crin Antonescu, a plecat din PNL înainte de bătălie…”.