Ludovic Orban, atac la Dan Voiculescu: A pătat imaginea USL prin problemele lui cu legea

Publicat: 27 09. 2013, 15:39

Apar şi primele reacţii politice după condamnarea lui Voiculescu la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. Deputatul liberal Ludovic Orban lansează un atac dur la adresa fondatorului PC despre care spune că a pătat imaginea USL prin problemele sale cu legea.

Orban l-a acuzat pe Voiculescu că a acţionat doar în interes personal şi că a avut o conduită imorală. Deputatul liberal a reamintit că s-a opus asocierii dintre PNL şi PC tocmai din cauza lui Dan Voiculescu.

„Pentru că a fost colaborator al Securității, întreaga conduită politică a sa a fost una imorală, nu a respectat niciun fir călăuzitor decât interesul personal. Am plătit prețul poziției publice, nu încerc nicio satisfacție că se dovedește că am avut dreptate și că cei care au susținut înțelegerea nu au avut dreptate” , a spus Orban, potrivit ziare.com.

Totodată, Ludovic Orban l-a acuzat pe Dan Voiculescu de „jecmănire a banului public” şi de faptul că a încercat ani de zile să evite justiţia.

„Au fost subterfugii procedurale care i-au și enervat pe judecători. Dacă un om încearcă să se sustragă procedurilor, nu face decât să îi enerveze pe judecători”, a mai spus Orban.

Deputatul liberal le-a cerut procurorilor să dea drumul la dosare, indiferent de numele persoanelor anchetate.