Ludovic Orban, așteptat la Înalta Curte de Casație și Justiție

Publicat: 11 09. 2017, 07:45
Foto:Cotidianul

Președintele PNL, Ludovic Orban este așteptat luni la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a se discuta primul termen al apeluluiîn dosarul în care este acuzat de folosire a influenței pentru a obține foloase necuvenite, potrivit agerpres.

Ludovic Orban este acuzat de faptul că ar fi cerut 50.000 de euro lui Tiberiu Urdăreanu pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016, în care fusese nominalizat de PNL să candideze la funcția de primar al municipiului București.

Pe 31 ianuarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus achitarea lui Ludovic Orban, însă decizia nu a fost una definitivă. Hotărârea de achitare a fost luată în majoritate, cu două voturi pentru și unul împotrivă. Unul dintre cei trei judecători a făcut opinie separată, în sensul condamnării lui Orban la un an închisoare, cu amânarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani.

Potrivit procurorilor, Ludovic Orban ar fi mers acasă la afaceristul Urdăreanu solicitându-i sprijin financiarpentru a-i folosi în vederea promovării imaginii sale drept candidat la Primăria Capitalei, iar banii erau ceruți în numerar "tocmai fiindcă erau… pentru posturi TV".