Ludovic Orban ar fi nemulțumit de cel puțin patru miniștri, iar printre cei vizați s-ar număra și Monica Anisie de la Educație. Ar putea avea loc chiar și o remaniere

Publicat: 09 09. 2020, 13:50
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Ludovic Orban, președintele PNL, ar fi nemulțumit de activitatea din mai multe ministere ale guvernului pe care îl conduce, potrivit unor surse liberale. Sunt voci care spun că va avea loc chiar și o remaniere guvernamentală, conform B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban ar fi nemulțumit de cel puțin patru miniștri, spun surse liberale. Ar putea avea loc chiar și o remaniere

Premierul Ludovic Orban ar fi nemulțumit de mai mulți miniștri ai cabinetului liberal, iar pe lista neagră ar fi cel puțin patru nume la ora actuală. Printre titularii de portofoliu în cauză s-ar număra chiar și Monica Anisie, ministrul Educației și protagonista unor momente de imprecizie cu privire la debutul noului an școlar în contextul epidemiei de COVID-19 din țară.

Nemulțumirile președintelui PNL i-ar viza și pe Marcel Vela, de la Interne, și pe Adrian Oros, de la Agricultură. Chiar și așa, pe listă ar mai putea fi și alți miniștri din guvernul liberal.

Situația ar putea depinde și de rezultatul alegerilorparlamentare din6 decembrie

O eventuală remaniere ar putea fi influențatăși de deznodământul alegerilor parlamentare, care ar putea schimba raporturile de forțe din Parlament, unde la ora actuală guvernul Orban, deși a fost învestit, este unul minoritar.

Într-o ședință de Guvern din debutul lunii septembrie, cabinetul condus de LudovicOrban a adoptat o Hotărârepentru stabilirea zilei de 6 decembrie ca dată de desfășurare a alegerilor parlamentare.

„Alte două hotărâri de guvern importante în ceea ce priveşte calendarul alegerilor pentru perioada următoare, aşa cum premierul ne-a anunţat în deschiderea şedinţei de guvern – au fost propuse hotărârile de guvern iniţiate de Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul Afacerilor Interne pentru stabilirea datei alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020, respectiv data de 6 decembrie 2020″, a declarat Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, citat deAgerpres.

În debutul ședinței, prim-ministrul sublinia cădata alegerilorparlamentare „nu poate fi decât 6 decembrie”.

„Guvernul este obligat, atât de Constituție, cât și de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie. În conformitate cu legea, această decizie trebuie adoptată cu minimum 90 de zile înainte de data alegerilor. Trebuie să ținem cont de prevederile constituționale, care, pe de o parte, spun când se încheie mandatul actualului Parlament – și anume pe data de 21 decembrie. De asemenea, trebuie să ținem cont de prevederea constituțională prin care președintele trebuie să convoace Parlamentul ales în termen de maximum 20 de zile de la data alegerilor. Coroborând toate aceste prevederi, rezultă clar că data alegerilor nu poate fi decât 6 decembrie”, a spus Orban.