Ludovic Orban anunță următorul pas după moțiunea de cenzură: ‘PNL va încerca producerea alegerilor anticipate’

Ludovic Orban anunță următorul pas după moțiunea de cenzură: 'PNL va încerca producerea alegerilor anticipate'
Foto: facebook.com/ludovic.orban.79

Președintele PNL, Ludovic Orban, a dezvăluit miercuri seara, care va fi următorul pas pe care PNL îl va face după moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. El a precizat că liberalii vor încerca forțarea alegerilor anticipate după căderea Cabinetului Dăncilă.

„Am spus foarte limpede că PNL e pregătit în orice moment să își asume guvernarea, Preferăm ca acest lucru să se producă după alegeri anticipate. Alegeri anticipate și punem în loc un parlament legitim care să permită o majoritate pro democratică”, a afirmat Ludovic Orban la Digi 24.

Acesta a mai declarat că anticipatele reprezintă o soluție plauzbilă, având în vedere că Legea fundamentală prevede acest mecanism.

“Există o procedură constituțională care permite președintelui României să dizolve Parlamentul. Cum cine guvernează țara? Guvernul care există la căderea moțiunii de cenzură”, a spus liderul PNL.

Acesta a mai precizat că premierul va trebui să provină din rândul partidului care va câștiga alegerile.

„Premier va fi candidatul partidului care va câștiga alegerile. După moțiunea de cenzură noi vom încerca să provocăm alegeri anticipate, indiferent cu un guvern tranzitoriu”, a spus Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`