Ludovic Orban anunță că Guvernul va sesiza CCR în legătură cu legea privind dublarea alocațiilor: ”Este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare” (VIDEO)

Ludovic Orban anunță că Guvernul va sesiza CCR în legătură cu legea privind dublarea alocațiilor: ”Este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare” (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul a anunțat luni că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională cu privire la dublarea alocațiilor. Șeful Executivului a anunțat că sesizarea se va baza pe faptul că în actul normativ care prevede dublarea alocațiilor pentru copii nu sunt prevăzute sursele de finanțare.

Guvernul va ataca la CCR legea privind dublarea alocațiilor

”Decizia pe care am luat-o este să atacăm la Curtea Constituţională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare şi deja am câştigat la Curtea Constituţională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanţare şi nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică”, a spus Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

Totodată, prim-ministrul a precizat că, în acest moment, Guvernul nu își permite să dubleze alocațiile.

„Pe baza raportului semestrial pe care trebuie să-l prezinte Ministerul Finanţelor privind starea economiei, starea bugetară, de asemenea în baza prognozelor vom stabili cu cât vom putea creşte alocaţiilor. Sigur că ne dorim creşterea alocaţiilor. Pe de altă parte, dublarea alocaţiilor este foarte greu de susţinut financiar atât în anul în curs, cât şi anul viitor, când vom avea de asemenea foarte multe cheltuieli şi vom stabili un grafic de creştere progresivă a alocaţiilor astfel încât până la urmă să reuşim creşterea alocaţiilor aşa cum a fost votată în Parlament, dar nu din primul moment, ci pe o perioadă de timp. Vom vedea exact în funcţie de prognozele care vor fi realizate”, a mai spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Camera Deputaților a respins OUG privind amânarea dublării alocațiilor până la 1 august

Pe 3 iunie, Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, legea de respingere a Ordonanței de Urgență prin care dublarea alocațiilor era amânată până la data de 1 august 2020. Este vorba despre proiectul de ordonanţă de urgenţă care prevede prorogarea,până la 1 august 2020, a aplicării prevederilor Legii nr.14/2020 privind dublarea alocaţiilor pentrucopii.

Legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie. Ulterior, Guvernula adoptato Ordonanță de Urgență prin caredublarea alocațiilor a fost amînată până la data de 1 august.

Potrivit proiectului de lege al PSD, adoptat în Parlament la finalul anului trecut, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3); 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.

Premierul Ludovic Orban a declarat de mai multe ori, în ultima vreme, că atât pensiile, cât și alocațiilor vor fi majorate atât cât va permite economia.

„Noi amprorogattermenul de intrare în vigoare. Impactul este de 7, 3 miliarde suplimentare. O să încercăm să mărim cât ne permite. Și aici a fost o hotărâre a Parlamentului superpopulistă. A fost o majorare propusă dePNL, a venitPSDși a mai dublat o dată alocațiile. Noi am avut la bază un argument: timp de 4 ani nu crescuseră deloc alocațiile. Dar după ce s-au dublat, să vii tu,PSD, să le mai dublezi o dată, asta nu are fundament economic!”, spunea Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie