Ludovic Orban: Am solicitat o mobilizare suplimentară pentru a asigura respectarea măsurilor de protecție sanitară. Am cerut și identificarea în continuare de noi soluții pentru creșterea capacității de tratare (VIDEO)

Publicat: 15 11. 2020, 17:13
Foto: Guvernul României / Facebook

Prim-ministrul Ludovic Orban a precizat că, în cadrul videoconferinței de duminică, a solicitat „din nou” o mobilizare suplimentară din partea autorităților pentru a asigura respectarea măsurilor de protecție sanitară, fie că este vorba despre cele implementate la nivel național, fie despre cele care au fost adoptatepe plan județean sau local în funcție de depășirea indicilor de răspândire a virusului. Totodată, premierul a menționat că a cerut și „identificarea în continuare de noi soluții pentru a crește capacitatea de tratare în spitale, în primul rând în cadrul secțiilor de Terapie Intensivă”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a declarat premierul Ludovic Orban

„În cadrul videoconferinței am solicitat, din nou, o mobilizare suplimentară pentru a asigura respectarea măsurilor de protecție sanitară pe care le-am dispus, atât măsurile la nivel național, cât și măsurile care se adoptă la nivel județean sau local în funcție de depășirea indicilor de răspândire a virusului. De asemenea, am solicitat mobilizarea suplimentară a resursei umane pentru a sprijini activitatea Direcțiilor de Sănătate Publică, de asemenea pentru a sprijini serviciile de ambulanță, care sunt puse la grea încercare, și de asemenea am solicitat identificarea în continuare de noi soluții pentru a crește capacitatea de tratare în spitale, în primul rând în cadrul secțiilor de Terapie Intensivă”, a afirmat Ludovic Orban, duminică.

Referitor la cadrele medicale din secțiile de Terapie Intensivă care, după tragedia de la Piatra Neamț, s-ar putea teme să își mai continue activitatea, prim-ministrul a spus: „Tocmai din acest motiv facem aceste verificări pentru a identifica neconformități și pentru a lua deciziile și măsurile care se impun pentru a garanta siguranța atât a cadrelor medicale, cât și a pacienților”.

Peste 360.000 de cazuri confirmate de COVID-19 în România, de la debutul pandemiei

Până astăzi, 15 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 360.281 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, a anunțat duminică Grupul de Comunicare Strategică, când a mai precizat, printre altele, că 243.832 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.996. Dintre acestea, 1.169 sunt internate la ATI, conform datelor din cel mai recent bilanț.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.691.062 de teste. Dintre acestea, 21.571 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.195în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.376 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 1.595 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 15 noiembrie.

Pe teritoriul României, 46.064 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.161persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 80.818 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 23 de persoane.