Ludovic Orban: Am convenit asupra datei de 10 iulie ca termen pentru stabilirea candidaților PNL pentru alegerile locale (VIDEO)

Ludovic Orban: Am convenit asupra datei de 10 iulie ca termen pentru stabilirea candidaților PNL pentru alegerile locale (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, la finalul ședinței Biroului Politic al PNL, că liberalii au decis ca până la data de 10 iulie să stabilească lista candidaților partidului pentru alegerile locale.

Liberalii vor anunța până la 10 iulie candidații pentru alegerile locale

”Am stabilit termenul de 10 iulie ca termen pentru stabilirea candidaților partidului pentru funcții de președinte de consiliu județean și de primar în fiecare localitate.

Am discutat despre pregătirea programului de dezvoltare locală, program cu care se va prezenta echipa de candidați ai PNL în fiecare localitate și județ și corelarea programelor de dezvoltare locală, cu programele guvernamentale, cu cele finanțate din fonduri europene și care pot să creeze efecte benefice pentru comunitățile locale”, a anunțat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre alegerile locale: ”Odecizie este clară: noi îl susținem pe Nicușor Dan”

În acest context, liderul PNL a subliniat că liberalii își mențin susținerea pentru Nicușor Dan drept candidat pentru funcția de primar general al Capitalei.

”O să mai purtăm discuții cu partenerii de dreapta. Indiferent care va fi formula, o decizie este clară: noi îl susținem pe Nicușor Dan. În ceea ce privește formula finală la nivelul sectoarelor și al consiliilor locale din București, când vom ajunge la o formă de înțelegere, o vom face publică”, a precizat Orban.

Premierul a vorbit și despre o serie de măsuri guvernamentale care au fost luate în discuție în ședința de luni a liberalilor.

”Am discutat câteva măsuri guvernamentale importante. Programul de extindere a distribuției de gaze naturale, prin înființarea de distribuții de gaz natural în localități. Programul va beneficia de finanțare de un miliard de euro – 200 de milioane de euro în cursul acestui exercițiu financiar, 800 de milioane de euro – în exercițiul financiar multianual 2021-2027. (…)

Am discutat de programul care este finanțat prin POIM, de extindere a rețeleleor de distribuție de apă și canal. Am asigurat cofinanțare de 6% pentru societățile care urmează să implementeze aceste proiecte finanțate prin fonduri europene prin POIM. (…) În ciuda eforturilor făcute la nivel guvernamental, aceste proiecte nu au ajuns la semnarea contractelor de finanțare, mai ales în județe finanțate de PSD. Fac un apel către agențiile de dezvoltare intracomunitară (ADI), către toți președinții de consilii județene și primarii să urgenteze semnarea acestor proiecte ca românii din mediul rural să beneficieze de condiții decente. E păcat să ratăm fondurile pe care le avem la dispoziție”, a declarat Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Guvernul va ataca la CCR legea privind dublarea alocațiilor

În aceeași conferință de presă, șeful Guvernului a anunțat că Executivul va ataca la Curtea Constituțională legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii, pe motiv că în actul normativ nu sunt prevăzute sursele de finanțare.

”Decizia pe care am luat-o este să atacăm la Curtea Constituţională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare şi deja am câştigat la Curtea Constituţională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanţare şi nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică”, a mai spus Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia