Ludovic Orban: Alianța forțelor de dreapta va susține referendumurile lui Nicușor Dan / Ingineria administrativă pusă la cale de PSD în Piața Unirii trebuie anchetată de instituțiile abilitate (VIDEO)

Publicat: 16 10. 2024, 14:45
Foto: Inquam Photos / George Călin

Alianța forțelor de dreapta va susține referendumurile lui Nicușor Dan, a anunțat președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, miercuri, în cadrul unor declarații de presă.

Ludovic Orban anunță o întâlnire cu primarul Nicușor Dan

„Sunt la al treilea mandat de deputat pe București și am slujit interesele bucureștenilor cu seriozitate, cu dedicație, susținând toate proiectele benefice pentru București. În alegerile locale l-am susținut pe Nicușor Dan, am fost alături de Nicușor Dan și ne-am angajat să susținem toate proiectele primarului general al Capitalei în acest mandat, de la nivel legislativ. O să vă anunț de pe acum că alianța forțelor de dreapta va sprijini referendumul inițiat de Nicușor Dan, de fapt cele două referendumuri”, a declarat Ludovic Orban.

„Pot să vă anunț că mâine, la ora 10, vom avea o întâlnire cu primarul general Nicușor Dan, în care vom discuta toate cele 20 de puncte pe care le-a propus Nicușor Dan pentru București și în mod evident vom decide clar susținerea acestor proiecte pe București”, a adăugat fostul premier.

Ludovic Orban: Ingineria administrativă pusă la cale de PSD în Piața Unirii trebuie anchetată de instituțiile abilitate

Liderul Forța Dreptei a vorbit și despre tensiunile referitoare la planșeul Unirii.

„Ingineria administrativă pusă la cale de PSD în centrul Capitalei, în Piața Unirii, trebuie anchetată de instituțiile abilitate. Nu se poate trece cu vederea abuzul făcut de Oficiul de cadastru, care în mod ilegal a decis intabularea pentru Apele Române a întregii Piețe a Unirii și a tuturor bulevardelor aferente din zona Piața Unirii, inclusiv a pasajului Unirii”, a continuat Ludovic Orban.

„Ce documente au stat la baza acestei decizii, cum s-a ajuns la situația în care Apele Române, care nu are niciun drept legal să intabuleze patrimoniul Bucureștiului, a primit încheiere din partea Oficiului de cadastru condus de PSD, de un reprezentant al PSD, Apele Române fiind condusă tot de un reprezentant al PSD? Cum a fost posibil ca imediat după această intabulare ilegală Apele Române să transfere administrarea către Primăria Sectorului 3? Cum a fost posibil ca primarul Sectorului 3 să emită o autorizație ilegală în regim de urgență fără niciun temei legal astfel încât să permită ingineria financiară a lui Băluță de la pasajul Unirii? Aceste lucruri trebuie anchetate”, a mai declarat deputatul.