Ludovic Orban salută alegerea Ursulei von der Leyen în fruntea Comisiei Europene: „Pentru noi este o victorie”

Publicat: 16 07. 2019, 22:33
Foto: Facebook/ Ludovic Orban

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, marți, că alegerea Ursulei von der Leyen în fruntea Comisiei Europene este în acord cu interesele României, precizând că instalarea sa în această funcție este o victorie pentru formațiunea pe care o conduce, potrivit Agerpres.

DEZVĂLUIRI ȘOC DESPRE ANDREEA MARIN. ESTE VORBA DESPRE SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

„Pentru noi este o victorie. (…) Este o alegere care va ajuta PNL să aibă o relaţie de parteneriat cu preşedintele Comisiei Europene, să poată să susţină interesele României, să poată să influenţeze deciziile la nivel european astfel încât România să obţină avantaje. De exemplu, să crească subvenţiile la hectar pentru fermierii din România, să menţinem în bugetul Uniunii Europene alocările pe fondurile de coeziune, lucru care iarăşi e important, pentru că România având un nivel de dezvoltare mai redus beneficiază de foarte multe fonduri de coeziune, să obţinem un acces mai facil de exemplu la finanţările care sunt direct de la nivelul Uniunii Europene, suntem pe ultimul loc în domeniul cercetării şi inovării, unde dacă reuşim să obţinem finanţări, reuşim să dezvoltăm un segment”, a declarat Orban, la TVR 1.

TRAGEDIE ÎN SHOWBIZ: FLORIN PASTRAMĂ A ANULAT NUNTA! A FĂCUT INFARCT! DIN NEFERICIRE, BRIGITTE… (GALERIE FOTO)

Declarația președintelui PNL vine în contextul în care Ursula von der Leyen a devenit, marți, prima femeie din istorie care conduce Comisia Europeană, după ce a fost nominalizată de Consiliul European și votată de către Parlamentul European, la capătul unui vot tranșat la limită – 383 de voturi „pentru”, 327 „împotrivă” și 22 de abțineri. (Detalii AICI)

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! DIN PĂCATE, MIHAI CONSTANTINESCU… MEDICUL MONICA POP TOCMAI A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)