Ludovic Orban: Activitățile foarte importante din AFER au fost puse și sub pălăria unor interese de business / Au fost mai multe tentative de a elibera managementul companiilor de stat de sub dictatul politic (VIDEO)

Ludovic Orban: Activitățile foarte importante din AFER au fost puse și sub pălăria unor interese de business / Au fost mai multe tentative de a elibera managementul companiilor de stat de sub dictatul politic (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Au fost mai multe tentative de a elibera managementul autorităților și companiilor de stat de sub dictatul politic, dar în mediul politic există o rezistență foarte mare față de o astfel de reformă, a declarat deputatul Ludovic Orban, lider la Forța Dreptei, vineri, pe B1 TV, la „Drumurile Noastre” cu Ștefan Etveș, acolo unde a vorbit și despre viitoarea rovinietă.

Ludovic Orban, pe B1 TV, despre situația AFER și altor companii de stat

Întrebat despre situația de la Autoritatea Feroviară Română (AFER), fostul premier a declarat: „Părerea mea e că ar trebui reînființate. Pentru că acolo a fost un proces mai îndelungat de plasare a unor oameni cu influență care au lucrat prin companiile din căile ferate”.

„Unii au fost băgați acolo chiar sprijiniți de diferite firme, au ajuns în AFER, că AFER, cel puțin acum, nu știu ce vor să restructureze pe acolo, cum vor să îl reorganizazeze, AFER avea patru activități distincte, care erau organizate oarecum autonom în cadrul AFER, dar care, mă rog, prin numirile făcute de-a lungul timpului, au ajuns să afecteze obiectivitatea și corectitudine deciziilor luate la nivelul AFER. Că acolo se autorizează, de exemplu, orice operator, la AFER. AFER investighează orice accident feroviar, au un organism de investigare (…). Sunt niște activități foarte importante la nivelul AFER care oarecum au fost puse sub o pălărie nu numai politică, ci și o pălărie a unor interese de business”, a explicat Ludovic Orban.

Deputatul spune că „numirile se fac pe criterii politice” în „foarte multe” companii de stat.

„Au fost mai multe tentative de a elibera managementul autorităților și companiilor de sub dictatul politic, prin intermediul unor proceduri de selecții care să fie obiective, în care să fie implicați și actori din mediul privat, specialiști în resurse umane din afara entităților publice, să se facă contracte pe perioade de mandat, pe patru ani de zile, în care să fie stabilite foarte clar obiective, performanțe, mod de apreciere a rezultatelor, obținerea beneficiilor de pe urma atingerii obiectivelor, adică să se reglementeze un management care să fie totuși bazat nu pe interese de natură politică, ci pe calitatea managementului companiilor și autorităților respective. E o rezistență extrem de mare în mediul politic”, a mai declarat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:37 - Un polițist din Cluj a fost prins beat la volan. Bărbatul a intrat cu mașina într-un șanț și a refuzat drugtest
17:31 - Laurențiu Gîdei: Cu siguranță, din partea PSD nu se strâng și nu se vor strânge semnături pentru niciun altfel de candidat, exceptând candidații noștri (VIDEO)
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă
17:15 - Irinel Columbeanu s-a atașat de o colegă de la azil. Ion Cassian a dezvăluit cine este: „E vecina lui, fostă profesoară!”
17:10 - Ce a pățit o femeie într-un aeroport din Turcia. A rămas sechestrată: „Unii dintre gardieni m-au îngrozit!”
17:04 - De 25 de ani, revista Biz scrie istorie în presă și evenimentele de business
16:59 - Județul din România unde poți cumpăra în această lună o casă cu doar 4.000 de euro. Ce include proprietatea și unde se află mai exact
16:50 - Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)
16:40 - Geoană sare în apărarea nevăzătorilor: Guvernanții nu fac destul ca nevăzătorii să aibă o „viață demnă”