Ludovic Orban: Acționăm în continuare pentru a crește numărul de paturi disponibile din Terapie Intensivă (VIDEO)
Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat, luni, că Guvernul este, încă de la începutul pandemiei de COVID-19, „într-un efort constant de creștere a numărului de paturidin secțiile de Terapie Intensivă” și nu numai. „Pe fiecare regiune, există o gândire”, a explicat premierul, adăugând că autoritățile sunt permanent într-o „acțiune de creștere a capacității de tratare”.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Ludovic Orban, despre situația secțiilor de Terapie Intensivă din țară
„De la începutul pandemiei, suntem într-un efort constant de creștere a numărului de paturi din secțiile de Terapie Intensivă, dar și a numărului de paturi din spitale care nu sunt secții de Terapie Intensivă. Evident că am crescut semnificativ acest număr de paturi în secțiile de Terapie Intensivă și acționăm în continuare pentru a crește numărul de paturi din Terapie Intensivă disponibile pentru pacienți”, a precizat Ludovic Orban.
Întrebat cum va crește Guvernul capacitatea din secțiile de Terapie Intensivă, Ludovic Orban a explicat: „Păi, am să vă dau un exemplu. În București, conform planului, este prevăzută o creștere a numărului de paturi la Spitalul Malaxa, unde este necesară realizarea instalației de oxigen, deci practic de asigurare a oxigenului. De asemenea, există un spital privat cu care s-a discutat și care, practic, pune la dispoziție un spital cu 30 de paturi de terapie intensivă. (n.r. – întrebat dacă o va face cu tot cu personal) Mai are nevoie de câteva transferuri, dar au personal. La Bihor, există, de asemenea, o ofertă din partea unui spital privat. De asemenea, există o strategie care a fost gândită și care este pusă în practică de creștere a capacității de tratare în secțiile de Terapie Intensivă. De exemplu, avem prevăzută creșterea numărului de paturi la Victor Babeș, cu un număr de cel puțin 10 paturi (…)”.
Printre altele, premierul a mai declarat că, „pe fiecare regiune, există o gândire. Sunt spitale pregătite. La Bihor, de exemplu, există o solicitare de integrare a unui alt spital privat, care are 30 de paturi de terapie intensivă și mai multe paturi care sunt conectate la oxigen, de a intra în dispozitivul de luptă anti-COVID. Noi suntem permanent într-o acțiune de creștere a capacității de tratare, mai ales în secțiile de Terapie Intensivă”.
„În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.688. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la ATI”, se arată în cel mai recent bilanț prezentat de către Grupul de Comunicare Strategică. În același buletin de presă, autoritățile au raportat 3.240 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, astfel că numărul îmbolnăvirilor confirmate pe teritoriul României de la izbucnirea crizei sanitare a urcat la306.991, cu precizarea că206.793 de pacienți au fost declarați vindecați.