Orban: OUG 114, un act normativ criminal / Va trebui să punem la punct o schemă de ajutor de stat pentru companii, altfel riscăm ca zeci și sute de mii de români să-și piardă locurile de muncă (VIDEO)

Publicat: 10 12. 2019, 16:00
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de guvern, că Ordonanța de Urgență 114 va fi abrogată în mare parte, prin asumarea răspunderi în Parlament.

„Efectul OUG 114 e devastator. Pentru a-și menține profitabilitatea, producătorii au mărit prețul către companii. (…) Competitivitatea actorilor economici a fost afectată grav.Va trebui să punem la punct o schemă de ajutor de stat folosită în statele europene, pentru a da o gură de oxigen acestor companii, altfel riscăm ca zeci și sute de mii de români să-și piardă locurile de muncă ca (SIC!) urmare a închiderii foarte multor fabrici”, a declarat premierul.

Liderul liberalilor a afirmat și că România e sub amenințare de procedură de infringement din cauza unor prevederi introduse de PSD în legislație, prin OUG 114, care încalcă legislația europeană.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„O să avem o primă lectură a proiectului de lege pe care urmează să ne angajăm răspunderea cât mai repede posibil, și aici mă refer la proiectul de lege de modificare a OUG 114, care înseamnă în mare parte abrogat.

Dați-mi voie să vă spun câteva cuvinte despre efectele devastatoare ale acestui act normativ criminal, care a fost adoptat de pe o zi pe alta, fără dezbatere publică și care a generat efecte nocive și care riscă să afecteze economia și societatea în ansamblu.

Va trebui să modificăm prevederile din domeniul energiei. Noi liberalizasem prețul la energie și PSD a revenit la plafonarea prețului pentru producători, încălcând legislația europeană. A fost introdusă și o restrucție la export, contrară legislației europene. Deja suntem sub amenințare de procedură de infringement și va trebui rapid să anulăm aceste prevederi.

Efectul OUG 114 e devastator. Pentru a-și menține profitabilitatea, producătorii au mărit prețul către companii. (…) Competitivitatea actorilor economici a fost afectată grav.

Va trebui să punem la punct o schemă de ajutor de stat folosită în statele europene, pentru a da o gură de oxigen acestor companii, altfel riscăm ca zeci și sute de mii de români să-și piardă locurile de muncă ca (SIC!) urmare a închiderii foarte multor fabrici.

Trebuie abrogate toate prevederile care provoacă pierderi acestor companii.

Trebuie abrogate și articolele legate de comunicații, legate de sistemul financiar-bancar”, a explicat premierul.