Ludovic Orban a felicitat-o telefonic pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale: Ai surprins aproape toată Europa! (VIDEO)

Publicat: 16 11. 2020, 19:55

Premierul Ludovic Orban a felicitat-o telefonic pe Maia Sandu pentru victoria în alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

”Dată fiind legătura puternică dintre țările noastre, am ținut să fiu primul lider care o felicită telefonic pe Maia Sandu, noul președintele al Republicii Moldova, pentru această victorie uriașă şi dătătoare de speranţă.

Am dorit să o reasigur pe Maia de faptul că va avea ȋn mine, mereu, un aliat de nădejde, iar Guvernul României va rămâne un partener loial al Republicii Moldova în drumul ei spre Europa”, a anunțat Ludovic Orban, într-o postare pe contul său de Instagram, acolo unde a publicat și un videoclip în care apare vorbind la telefon cu președintele ales al Republicii Moldova.

Iată, mai jos, discuția dintre cei doi oficiali:

Ludovic Orban: Doamnă președinte!

Maia Sandu: Mulțumesc mult, domnule prim-ministru, mulțumesc foarte mult!

Ludovic Orban: Știi foarte bine, Maia, că atât domnul președinte, cât și eu, suntem alături și abia așteptăm să discutăm cum putem să vă ajutăm. Oricum, ai surprins aproape toată Europa!

Maia Sandu: Moldovenii au surprins Europa, nu eu. Moldovenii s-au unit și s-au mobilizat extraordinar, și acasă, și mai ales în Diaspora, dar mai avem mult de lucru și chiar avem nevoie de ajutorul României și în criza sanitară, să-i ajutăm pe oameni și pe partea economică, chiar avem mare nevoie de ajutor și dacă mai trec câteva zile o să revin să discutăm.

Ludovic Orban: Există o așteptare foarte mare și sunt convins că trebuie să gândești cu mare seriozitate toate proiectele și pe noi poți conta, oricând aștept să mă suni.

Candidata proeuropeană Maia Sandu l-a învins categoric pe pro-rusul Igor Dodon, președintele în exercițiu al Republicii Moldova, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale de duminică, 15 noiembrie.

Potrivit rezultatelor anunțate după numărarea tuturor voturilor, Maia Sandu a obținut 57,75%, iar Igor Dodon a fost votat de 42,25% dintre cetățenii moldoveni care s-au prezentat la urne.

Ludovic Orban a felicitat-o telefonic pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale: Ai surprins aproape toată Europa!