PNL începe joi sau vineri formalitățile pentru votul de învestitură din Parlament. Ludovic Orban: Obiectivul nostru, creșterea veniturilor prin dinamizarea economiei. Instalarea noului Guvern e o necesitate (VIDEO)

PNL începe joi sau vineri formalitățile pentru votul de învestitură din Parlament. Ludovic Orban: Obiectivul nostru, creșterea veniturilor prin dinamizarea economiei. Instalarea noului Guvern e o necesitate (VIDEO)
Foto: facebook.com/ludovic.orban.79

Obiectivul PNL este acela de a crește veniturile cetățenilor, prin dinamizarea economiei, și nu prin decizii administrative, iar această creșteretrebuie să conducă și la amplificarea puterii de cumpărare, a afirmat Ludovic Orban, liderul liberalilor și premierul desemnat de către președintele Klaus Iohannis pentru formarea viitorului cabinet de miniștri de la Palatul Victoria.

„Sunt elemente care au fost solicitate (n.r. – de către liderii partidelor de opoziție). Listarea la Bursă a Hidroelectrica, de exemplu. De asemenea, un sistem de monitorizare a marilor proiecte de investiții pentru infrastructura de transport, infrastructura energetică. De asemenea, rectificarea bugetară pentru a asigura resursele bugetare ale tuturor unităților administrativ-teritoriale, pentru că deja avem semnale din toată țara că multe primării nu mai au bani, deja sunt întârzieri în plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități, a salariilor asistenților personali, care știți că de anul acesta au căzut în sarcina bugetelor locale, fără ca să li se asigure resursele financiare.

De asemenea, sunt primării care au rămas fără bani de cofinanțări inclusiv pe proiecte pe fonduri europene și riscăm să compromitem absorbția pe fonduri europene și multe altele”, a declarat Ludovic Orban, după ședința PNL din Capitală.

El a acuzat guvernarea PSD că „alocă bani pe ochi frumoși, fără niciun fel de analiză a necesităților reale și a priorităților. Pur și simplu, e tot o formă de mituire a primarilor PSD, în perspectiva campaniei electorale”.

„Se alocă bani pe ochi frumoși, fără niciun fel de analiză a necesităților reale și a priorităților. Pur și simplu este tot o formă de mituire a primarilor PSD, în perspectiva campaniei electorale, evident.

Dacă mai așteaptă mult Parlamentul pentru învestirea unui Guvern, o să găsim vistieria goală și nu numai, angajate cheltuieli nenumărate, fără număr, pentru care nu există resurse financiare”, a mai spus Orban.

În acest context, primul-ministru desemnat a precizat că joi va depune lista miniștrilor și programul de guvernare în Parlamentul României, urmând ca titularii de portofolii să se prezinte la audierile din comisiile de specialitate, fie luni – cu votul de învestitură, marți, fie marți – cu procedura din plen miercuri. Cu toate acestea, spune el, au existat și situații în care intervievarea miniștrilor a avut loc în aceeași zi cu votul din plen.

„Cât mai repede posibil, este stare de necesitate. România are nevoie de un Guvern cu depline puteri, de un Guvern legitimat prin votul Parlamentului, un Guvern care să rezolve marile probleme cu care ne confruntăm în situația de astăzi.

(…) Cine nu votează înseamnă că , de fapt, vrea să o țină pe Dăncilă la Palatul Victoria și resturile acestui Guvern care a fost demis prin moțiunea de cenzură și care, în fiecare zi, se ocupă de abuzuri, de angajări, de cheltuieli, de fixarea clientelei politice PSD-iste în mod ilegal, în funcții publice, în special în funcții publice de conducere.

Cine nu susține Guvernul propus de noi, de fapt, o ține pe Viorica Dăncilă la Palatul Victoria și ajută PSD și ajută candidatul PSD, pentru că Viorica Dăncilă este candidatul PSD la prezidențiale și cu cât este ținută mai mult la Palatul Victoria cu atât fiind în poziția de prim-ministru își folosește poziția de prim-ministru pentru a face campanie”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Declarațiile sale vin în contextul în care PNL poartă discuții intense, și duminică, pentru formarea Guvernului Orban, în condițiile în care vinerea viitoare se împlinesc zece zile de la momentul în care liderul liberalilor a fost desemnat de către președintele Iohannis pentru alcătuirea viitorului cabinet de miniștri, deci expiră termenul până la care acesta trebuie să înceapă formalitățile premergătoare votului de învestitură din Parlamentului României. (Detalii AICI)

„Am stabilit o strategie, în cazul în care ne vom confrunta cu un boicot din partea PSD. Sigur, de asemenea, am pregătit o strategie de mobilizare și la nivelul Birourilor Permanente reunite și la nivelul Comisiilor de specialitate și la nivelul Plenului. Am introdus în programul de guvernare lucruri solicitate de partenerii de discuții. De asemenea, am mai făcut o evaluare pe fiecare partener și o evaluare a situației în plan parlamentar și de asemenea, am stabilit exact cu cine vom vorbi săptămâna viitoare, dintre parlamentarii independenți, parlamentarii care au fost în ALDE sau cu alți parlamentari”, subliniază Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`