Ludovic Orban a dat luna mai ca termen pentru depunerea moţiunii de cenzură: Aş prefera să dăm noi jos Guvernul Ponta, să n-o facă DNA înainte

Publicat: 14 03. 2015, 21:21
Foto: B1 TV

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat că moţiunea de cenzură împotriva guvernului Ponta va fi depusă, cel mai probabil, în luna mai, precizând că arestarea lui Marian Vanghelie nu afectează şansele de formare a unei noi majorităţi parlamentare, informează Mediafax.

Ludovic Orban a menționat luna mai ca termen pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

Întrebat dacă arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie afectează în vreun fel negocierile privind organizarea unei majorităţi parlamentare, Ludovic Orban a negat, arătând că cei care au părăsit PSD si UNPR vor vota împotriva Guvernului Ponta.

„Eu îi cunosc pe parlamentarii care au plecat din PSD sau din UNPR. Ei nu au plecat neapărat că îi iubeau pe Marian Vanghelie sau pe Mircea Geoană. Ei au plecat pentru că nu mai sunt de acord ca Victor Ponta să rămână premier şi vor vota împotriva Guvernului Ponta la orice moţiune de cenzură, indiferent dacă Vanghelie e în arest preventiv sau dacă e în stare de libertate. De altfel, aţi văzut foarte clar că noi nu am avut niciun fel de angajament politic şi niciun fel de protocol politic în negocierile pe care le-am avut. Dimpotrivă, am abordat fiecare parlamentar independent pentru a ne asigura de sprijinul în eventualitatea depunerii moţiunii de cenzură”, a spus Ludovic Orban.

Totodată, liberalul a precizat că ar prefera ca Executivul să pice din cauza moţiunii şi nu a acţiunilor DNA.

 ”Aş prefera să depunem noi moţiunea de cenzură să dăm jos Guvernul Ponta, să n-o facă DNA înainte, deşi tare mi-e teamă că Victor Ponta, dacă a scăpat până acum, nu cred că mai are cale de scăpare”, a mai spus Ludovic Orban, la finalul unei întâlniri cu femeile din PNL.