Lucian Romașcanu: „Să vedem cum explică Rareș Bogdan că i-a spus lui Becali că-l votează în turul 2 pe Simion împreună cu tot partidul” (VIDEO)

Publicat: 24 10. 2024, 20:42
Actualizat: 24 10. 2024, 21:48
Foto: Facebook / Lucian Romașcanu

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat joi, pentru B1 TV, că Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, ar trebui să explice public de ce i-a spus lui Gigi Becali că el și tot partidul vor vota cu George Simion (AUR) dacă acesta ajunge în turul al doilea al prezidențialelor cu Marcel Ciolacu (PSD).

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Alex Vlădescu, în contextul în care G4Media a publicat imagini de la o întâlnire dintre Mihai Tudose, șeful Consiliului Național al PSD, și Viorel Hrebenciuc, fost lider al partidului, care ar fi avut loc în luna august.

Amintim că, recent, Gigi Becali a dezvăluit că Viorel Hrebenciuc i-a cerut acum o lună și jumătate sprijin pentru a-l duce pe George Simion, liderul AUR, în turul al doilea al prezidențialelor – un scenariu care l-ar avantaja pe Marcel Ciolacu, liderul PSD și candidatul partidului.

Romașcanu: Suntem într-un cadru absurd…

„Eu mizez pe inteligența celor care se uită la televizor și care pot să înțeleagă lucrurile următoare: dl Becali e candidat pe listele partidului dlui Simion. Nu văd de ce ar fi trebuit să aibă nevoie de intervenția dlui Hrebenciuc să-i susțină candidatul. Orice e bun de știre când face parte probabil dintr-un plan de campanie electorală, dar logica ne spune așa: dl Becali îl susține pe Simion indiferent ce-i spune Hrebenciuc sau altcineva.

A doua chestiune: dl Hrebenciuc e în această poveste de parcă ar fi Pablo Escobar sau cineva… Dl Hrebenciuc a fost în acest partid, mai are relații personale cu unul, cu altul, nu văd care e problema să se vadă cu cineva în privat. Eu nu l-am văzut în vreun sediu PSD sau discutând cu cienva de la PSD.

În al treilea rând, suntem într-o situație mult mai complexă, pe care văd că nu reușim s-o dezbatem la adevărata amplitudine: presupunând prin absurd că e această mașinațiune să-l pui pe Simion în turul 2, păi noi, de fapt, îi dăm candidat PNL-ului pentru turul 2, pentru că dl Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, i-a spus aceluiași domn Becali acum trei zile că dacă Simion ajunge în turul 2, el și PNL îl votează pe Simion.

Suntem într-un cadru absurd în care fiecare chestiune e speculată în speranța că mai prinde cineva niște voturi”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Lucian Romașcanu, atac la Rareș Bogdan

„Eu nu pot să mă gândesc, și e o părere personală, că după ce apare acest scenariu rostit de dl Becali, care la final a vorbit și cu Sebi Ghiță, și cu Kelemen, și cu toată lumea și la sfârșit îl laudă pe Geoană… Dl Hrebenciuc a fost șeful de campanie electorală a lui Geoană.

După ce au fost știri 24 de ore cu Hrebenciuc, Becali și Simion, apar pozele făcute în august. Nu pot să nu mă gândesc că e planul altcuiva, nu știu al cui. O să aflăm din manualele de istorie probabil.

Singurii specialiști în cedat voturi sunt cei de la PDF/PNL, care i-au dat voturi lui EBA să ajungă în Parlamentul European, iar singurul care a spus cu subiect și predicat dlui Becali, creditat cu 100% încredere în toate jurnalele de știri, că va vota pe Simion cu tot partidul e Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL. Dl Hrebenciuc nu e nimic în PSD, nici membru!

Să vedem cum explică Rareș Bogdan că i-a spus lui Becali că-l votează în turul 2 pe Simion împreună cu tot partidul.
(…) Să vedem cum explică PNL cum îl votează pe Simion în turul 2, crezând, probabil, că n-o să aibă candidat în turul 2”, a mai declarat Lucian Romașcanu.