Lucian Romașcanu (PSD), reacție la acuzațiile lui Siegfried Mureșan (PNL): Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le spun minciuni. Eu zic să fie mai calmi în a spune lucrurile astea (VIDEO)

Publicat: 25 09. 2024, 13:51
Foto: Facebook / Lucian Romașcanu

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a respins acuzațiile europarlamentarului PNL Siegfried Mureșan, conform căruia „Guvernul condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu nu a reușit să atragă niciun euro din fondurile structurale și de coeziune care sunt alocate României din exercițiul financiar european 2021 – 2027”. „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic minciuni”, a declarat Romașcanu, sfătuindu-i apoi pe liberali „să fie mai calmi în a spune lucrurile astea”.

Liderul social-democrat a comentat și informațiile potrivit cărora PNL negociază pentru o majoritate de dreapta în Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Romașcanu, replică la acuzațiile lui Mureșan pe tema fondurilor UE

„Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic minciuni. Noi suntem cu absorbția pe exercițiul financiar trecut la 90 și ceva la sută. După ce am preluat Fondurile Europene la 56%, am ajuns la 96-97%. Pe partea de PNRR erau trei jaloane pe care nu le îndepliniseră exact miniștrii liberali, doi miniștri și un secretar general al Guvernului.

Eu zic să fie mai calmi în a spune lucrurile astea, nu cred că-i ajută. Au un electorat educat, care știe, care a fost expus la informații din surse liberale și până acum. Nu poți să te sucești instantaneu după cum crezi că-ți face bine la voturi. Noi am guvernat, trebuie să ducem țara înainte, românii vor decide care e adevărul, cine comunică lucrurile corect”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Romașcanu, despre negocierile PNL pentru o majoritate de dreapta în CGMB

Despre informațiile apărute pe surse conform cărora PNL ar negocia cu celelalte partide de dreapta din CGMB pentru o majoritate favorabilă primarului Nicușor Dan, Lucian Romașcanu a afirmat: „Dl Nicușor Dan nu a performat și au avut, totuși, liberalii o coaliție care l-a susținut pe Dan 4 ani, în care nu s-a întâmplat mare lucru. Mi-e greu să cred că se va întâmpla de acum încolo. În al doilea rând, ați înșirat foarte multe partide care trebuie să facă parte din coaliție și am văzut că nu e mereu ușor și conflictele apar instantaneu. Dacă dânșii cred că în direcția respectivă e bine să se guverneze Capitala, nu poate să-i oprească nimeni. Dar dincolo de declarațiile politice, am avut o guvernare care a funcționat trei ani și cred că poate fi luată de exemplu, dar e decizia PNL”.