Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)

Publicat: 06 10. 2024, 21:57
Sursa foto: Lucian N. Romascanu / Facebook

Senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a vorbit despre decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă, duminică, la Talk B1 cu Gabriela Mihai, și i-a acuzat pe cei din PNL că „atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri pur electorale, o instituție fundamentală a statului român”.

Lucian Romașcanu (PSD), despre decizia CCR privind candidatura Dianei Șoșoacă

Întrebat dacă decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă la prezidențiale este „o făcătură marca PSD”, așa cum acuza deputatul PNL Florin Roman, Lucian Romașcanu a spus: „Răspunsul ferm, clar și scurt este nu (…). Politic ce mă deranjează foarte tare este că oameni care sunt declarați pro-NATO, pro-Europa ș.a.m.d., și anume colegii de la PNL, atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri pur electorale, o instituție fundamentală a statului român, iar purtătorul de cuvânt al PNL vine astăzi și ne spune că reprezentantul PNL din CCR a votat împotrivă. Păi, să ne spună PNL și domnul Stroe prin ce instanțe mai au reprezentanți dacă dumnealor au reprezentanți în Curtea Constituțională”.

„Este o încercare de a politiza a cuiva care cred că are dileme în ceea ce privește rezultatul electoral, iar acest lucru nu face rău PNL-ului, căci îi face rău cu certitudine, ci face rău democrației din România”, a continuat social-democratul.

„Eu sper să închidem acest subiect, o să vedem cât de repede motivarea Curții. Poate că, așa cum spune Robert (Cazanciuc, invitat și el în emisiune, n.r.), nu e cazul să avem în lege o asemenea atribuție a Curții Constituționale, dar în acest moment suntem pe aceste legi, va trebui să motiveze repede Curtea și să vedem ce este acolo. Nici mie nu îmi convine că un candidat, pot fi eu, poate fi oricine, poate fi oprit, fără să aibă o hotărâre judecătoarească, în a candida, dar dacă este cuprins în legislația care guvernează Curtea Constituțională nu trebuie să comentăm noi, ca oameni politici”, a adăugat el.

Lucian Romașcanu: Cea mai câștigată este Elena Lasconi

Întrebat ce candidat este cel mai avantajat de această situație, purtătorul de cuvânt al PSD a spus: „Am văzut și eu analiști care se pricep mai bine, nimeni nu-i profet în țara lui, dar dacă citești oameni care privesc de la distanță fenomenul, vedem că este cvasi-unanimă părerea că cea mai câștigată din această retragere sau, mă rog, din acest abandon forțat al cursei Dianei Șoșoacă este Elena Lasconi, după care vine domnul Ciucă (…). Simion se pare că nu poate beneficia de voturile astea, pentru că există o ură și o separare totală între Simion și Șoșoacă”.