Lucian Romașcanu: Majorarea plafonului de neimpozitare la pensiile militare este cerința PSD / A existat întotdeauna o tentație a conflictului din partea PNL, nu uităm nici USL, nici guvernarea PNL-USR (VIDEO)

Lucian Romașcanu: Majorarea plafonului de neimpozitare la pensiile militare este cerința PSD / A existat întotdeauna o tentație a conflictului din partea PNL, nu uităm nici USL, nici guvernarea PNL-USR (VIDEO)
Foto: Facebook / Lucian Romașcanu

Senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a comentat tensiunile din coaliție cu privire la pensiile militare, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și susține că majorarea la 3.000 de lei a pragului până la care acestea nu sunt impozitate „este cerința Partidului Social Democrat, a premierului Ciolacu, care a avut ieri întâlnire cu domnul Boloș și i-a solicitat acest lucru”.

Lucian Romașcanu (PSD), pe B1 TV, despre tensiunile cu PNL pe tema pensiilor militare

Întrebat despre replica pe care i-o dăduse lui Florin Roman, purtătorul de cuvânt al PSD a spus: „Sigur că până la urmă rezultatul contează și e important să ducem echitatea și corectitudinea până la capăt, numai că nu înțeleg de ce trebuie să avem tipul acesta de reacție din partea colegilor liberali, care nu e prima, pentru că, dacă țineți minte când trebuia să creștem pensiile cu 40%, au strigat că nu sunt bani, după care voiau cu 100%, prin vocea lui Rareș Bogdan, și multe, multiple chestii, mai ales din zona socială, extrem de utile, pe care le-au negat inițial, după care, văzând impactul public, au gândit că e bine să fie și dumnealor parte. La fel s-a întâmplat și acum”.

„A existat legea în Parlament, de majorare a plafonului, am vrut să punem militarii, dânșii (parlamentarii PNL, n.r.) s-au opus, acum putem doar să intuim că există militari cu pensii în conducerea partidului și poate nu au vrut să fie asociați cu imaginea respectivă, dar până la urmă corectitudinea publică și istorică trebuie restabilită. Este cerința Partidului Social Democrat, a premierului Ciolacu, care a avut ieri întâlnire cu domnul Boloș și i-a solicitat acest lucru, sunt declarațiile publice”, a continuat social-democratul.

Lucian Romașcanu: A existat întotdeauna o tentație a conflictului din partea PNL

„Nu văd de ce trebuie acest lucru. Pentru că, din păcate, își fac mai mult rău decât bine, pentru că nu poți să îi spui omului că albul e negru și el să creadă doar că declari tu așa (…). Ei au cu certitudine și există exemple publice notorii de pensii de militari mari. Noi vorbim aici despre pragul respectiv, de la 2.000, la 3.000, care vine să îi ajute pe cei care chiar se uită la diferența aceea de bani (…). Lucrurile sunt clare în favoarea celor cu pensii mai mici – și e normal să fie așa”, a adăugat senatorul social-democrat.

„A existat întotdeauna o tentație a conflictului, cel puțin din partea PNL. Nu uităm nici USL, nu uităm nici guvernarea PNL-USR. Există această chestiune, care cred că vine dintr-o înțelegere eronată a momentului, «domne`, dacă noi facem pe opozanții, o să avem mai multe procente la alegeri». Nu cred că mai funcționează”, a mai spus Lucian Romașcanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`