Lucian Romașcanu, către tineri: Toate instituțiile de cultură să se adreseze vouă acolo unde sunteți prea multe ore, după mine. Să avem aplicații pe Instagram, pe TikTok, pe Facebook

Publicat: 18 05. 2023, 16:13
Foto: Facebook @ Lucian N. Romașcanu

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a participat joi la un eveniment public la Râmnicu Sărat și s-a arătat de părere că instituțiile de cultură ar trebui să li se adreseze tinerilor inclusiv pe rețele sociale ca Facebook, Instagram și TikTok, acolo unde noua generație își petrece o bună parte a timpului, transmite Agerpres.

Ce a spus Lucian Romașcanu despre popularizarea culturii în rândul tinerilor

Aflat la ceremonia de dezvelire a bustului sopranei Florica Cristoforeanu, Lucian Romașcanu a declarat că „nu se poate face nimic, cel puțin în domeniul culturii, dacă nu există cel puțin cei patru factori implicați”.

„Primul este, sigur, autoritatea centrală, autorităţile locale, publicul şi sponsorii. Nu vor fi niciodată resurse suficiente doar la una dintre aceste părţi ale echipei, toţi trebuie să lucreze împreună. Moştenirea nu este ceea ce primeşti, ci cum spunea cineva, este ceea ce laşi. Dragi copii, dragi tineri, sigur v-aţi plictisit, şi eu aş fi făcut-o la fel în locul vostru, dar trebuie să înţelegeţi că este de datoria noastră într-un moment destul de lipsit de modele să vă aducem în faţă lumini care au fost, lumini care sunt şi care să vă ghideze în viitorul vostru”, a declarat ministrul Culturii.

El a încurajat instituțiile de cultură să se li se adreseze tinerilor pe platformele sociale pe care le folosesc aceștia atât de des.

„Poate că undeva greşim şi este momentul ca aceia care se ocupă de cultură, de educaţie, de orice ne sporeşte sufletul să vină către voi acolo unde sunteţi şi încurajez Asociaţia culturală Octavian Moşescu, încurajez Ministerul Culturii (…), toate instituţiile de cultură să se adreseze vouă acolo unde sunteţi voi mult prea multe ore, după mine. Să avem aplicaţii pe Instagram, pe TikTok, pe Facebook despre tot ceea ce înseamnă cultură pentru că altfel ne vedem din când în când aici, noi cu ale noastre, voi cu ale voastre şi o să pierdem împreună dacă nu realizăm cum putem să comunicăm unii cu alţii”, a adăugat ministrul Lucian Romașcanu.