Lucian Micu a fost eliberat din funcția de primar al municipiului Roman. Dispoziția prefectului George Lazăr vine pe fondul deciziei de incompatibilitate primite de edil

Publicat: 03 08. 2020, 21:32
foto: Facebook

George Lazăr, prefectul județului Neamț, a semnat ordinul de eliberare a lui Lucian Micu din funcția de primar al municipiului Roman.

Lucian Micu a fost eliberat din funcția de primar al municipiului Roman

Ordinul de prefect a fost emis luni, 3 august, și vine în contextul în care în urmă cu patru ani, pe când era viceprimar, Lucian Micu a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI), pentru că a ocupat și o funcție de membru în Consiliul de Administrație de la Spitalul Roman, potrivit Ziarul de Roman.

Dispoziția prefectului George Lazăr vine pe fondul deciziei de incompatibilitate primite de edil

La capătul unui proces cu ANI tranșat la Înalta Curte de Casație și Justiție, în aprilie, Lucian Micu a primit o decizie finală de incompatibilitate. Totuși, prefectul George Lazăr susține că a emis abia acum ordinul de demitere a primarului Lucian Micu, pe motiv că a fost nevoie să ceară puncte de vedere de la mai multe instituții ale statului.

În aceste condiții, primarul Lucian Micu are 10 zile la dispoziție să conteste ordinul de prefect. Cât despre dreptul lui Lucian Micu de candida pentru un nou mandat de primar, George Lazăr a explicat că această decizie nu aparține Instituției Prefectului și a oferit drept exemplu un caz similar din județul Neamț, când a fost atacată în instanță interdicția unui alt primar de a mai candida, iar edilul a avut câștig de cauză.

Cum a reacționat Lucian Micu

„Am aflat din presă că romașcanul George Lazăr, în calitatea sa de prefect, a emis ordinul de încetare a mandatului meu de primar al municipiului Roman. Aștept și hârtia oficială, așa cum este firesc. Decizia sa nu schimbă cu nimic planurile mele. Voi candida, pentru că am muncit în acești trei ani pentru Roman și vreau să continui să-mi duc proiectele la bun final. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în acest prim mandat și sunt sigur că voi ști să-i țin aproape pe cei care merită și în următorul.PS: voi continua ca, de pe această pagină, să vă țin la curent cu activitatea mea și a echipei care construiește pentru Roman!”, a fost reacția lui Lucian Micu, pe Facebook.