Lucian Bolcaș și-a retras candidatura la CCR: Nu aș vrea ca toate acuzele fanteziste să-i afecteze pe oamenii care m-au propus

Publicat: 16 12. 2013, 11:47
Foto: evz.ro

Deputatul Lucian Bolcaș și-a retras candidatura la CCR în urma acuzațiilor de antisemitism. Anunțul a fost făcut de acesta, luni, în urma unei discuții purtate azi, la Palatul Victoria, cu primul ministru Victor Ponta.

„Nu aș vrea ca toate aceste acuze fanteziste și interpretate cu rea credință ce s-au făcut asupra mea să aibă un impact negativ asupra oamenilor politici care au făcut această propunere, care mă onorează în continuare și asupra unor situații politice care nu sunt de dorit în acest moment. Nu mi-a cerut Victor Ponta să renunț, dar  am discutat cu dânsul. Categoric neg acuzațiile de antisemitism”, a declarat Bolcaș pentru B1 TV.

Astfel, PSD urmează să propună o altă persoană în locul lui Lucian Bolcaş pentru postul de judecător la Curtea Constituţională.

Evenimentul Zilei a dezvăluit că acesta figurează într-un raport al Institutului Elie Wiesel pentru atittudini antisemite.

Lucian Bolcaș și-a retras candidatura la CCR