Lucian Bolcaș apare într-un raport al Institutului Elie Wiesel privind antisemitismul și negarea Holocaustului. Antonescu: „Trebuie să vedem despre ce e vorba"

Publicat: 12 12. 2013, 13:40
Foto: romanialibera.ro

Lucian Bolcaș, propunerea Senatului pentru un post de judecător la CCR, apare într-un raport al Institutului Elie Wiesel privind antisemitismul și negarea Holocaustului în România.

„Eforturile autorităților publice, ale Federației Comunităților Evreiești din România și ale unor asociații civice de a disloca din spațiul public simbolurile reprezentându-l pe Ion Antonescu au cunoscut reacții de adversitate sau tergiversare din partea unor lideri politici, parlamentari, activiști civici” se arată în raportul „Negarea Holocaustului și Antisemitismului în mass-media din România” în perioada 2005-2006.

Într-o notă de subsol, se menționează că „împotriva măsurilor de înlăturare a bustului lui Ion Antonescu amplasat în curtea bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din București, Partidul România Mare a protestat în nenumărate rânduri, iar în numărul 833/2006 al Revistei România Mare este publicat un protest intitutlat „Un atac incalificabil împotriva Istoriei Naționale și a Religiei Creștine”, semnat, printre alții de Corneliu Vadim Tudor, vicepreședinte al Senatului, Lucian Bolcaș, vicepreședinte al Camerei Deputaților sau Gheorghe Funar, secretar al Senatului, relatează Evenimentul Zilei.

Crin Antonescu a declarat, joi, întrebat dacă îl va susține pe Bolcaș la CCR, deși președintele l-a acuzat de antisemitism că „trebuie să vedem despre ce e vorba în legătură cu acuzațiile aduse”.

„Nu știu cum vor interpreta juriștii, dar mi se pare inadmisibil să numești la CCR un om cu mentalitatea și gândirea lui Lucian Bolcaș. Nu pot să uit disprețul pe care îl are pentru statul de drept și l-a manifestat anul trecut, în vară, și are și probleme de antisemitism demonstrate„, a spus preşedintele României la B1 TV. (Detalii AICI)

Băsescu nu este de acord cu numirea lui Bolcaș la CCR

Miercuri, Crin Antonescu a declarat că este de acord cu numirea lui Lucian Bolcaș la CCR, întrucât acesta este o „personalitate recunoscută”.

Antonescu, despre acuzațiile aduse la adresa lui Bolcaș