Lucian Bode: Nu suntem de acord cu modul în care PSD încearcă direct sau indirect să acapareze cât mai multă putere în România, dacă se poate, toată puterea”/ „Povestea de la CCR ar trebui să dea de gândit multora de pe scena politică” (VIDEO)

Lucian Bode: Nu suntem de acord cu modul în care PSD încearcă direct sau indirect să acapareze cât mai multă putere în România, dacă se poate, toată puterea”/ Povestea de la CCR ar trebui să dea de gândit multora de pe scena politică (VIDEO)
Sursa foto: Lucian Bode / Facebook

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a vorbit în cadrul podcastului oficial al Partidului Național Liberal despre relația PNL-ului cu PSD-ul. Bode a fost întrebat de ce nu se poate conviețui cu PSD-ul.

Secretarul general al PNL a precizat că liberalii nu sunt de acord cu modul în care PSD încearcă direct sau indirect să acapareze cât mai multă putere în România.

“Păi cum am ajuns aici, pentru că acum e simplu să vorbim, ‘domnule, nu ne înțelegem și nu suntem de acord cu un mod de acțiune al PSD’. Și nu suntem de acord cu modul în care PSD încearcă direct sau indirect să acapareze cât mai multă putere în România, dacă se poate, toată puterea”.

„Povestea de la CCR ar trebui să dea de gândit multora de pe scena politică”

Întrebat dacă povestea CCR i-a speriat, Lucian Bode a răspuns:

“Povestea de la CCR ar trebui să dea de gândit multora de pe scena politică în legătură cu modul în care, la un moment dat, o putere poate decide, într-un moment, fără a exista vreo instituție în statul român de apel.

Dar să revenim la guvernarea cu PSD. Noi în 2020 am construit o majoritate de dreapta.

Noi, la sfârșitul anului 2020, după alegeri, am guvernat cu USR, cu prim-ministru de la PNL și ne-am asumat câteva proiecte mari de țară, proiecte prin care să dezvoltăm România.

De altfel, sloganul cu care Partidul Național Liberal a candidat în 2020, dacă vă aduceți aminte, este acela, ‘Dezvoltăm România’.

Veneam și după un an și de guvernare cu sprijin minoritar în Parlament, PNL, singur la guvernare în care în anumite domenii, cum a fost transporturile, dezvoltarea, mediul, energia s-au întâmplat lucruri. Și atunci, în guvernarea de dreapta era și firesc să punem pe primul plan dezvoltarea, investițiile, creșterea bunăstării comunităților.

Și am alocat sume record pentru capitolul investiții.

Am venit cu un Plan Național de dezvoltare a infrastructurii pentru următorii 20-30 de ani. Acest plan investițional cum l-a numit noi este, astăzi, lege, este aprobat printr-un act normativ, prin Hotărâre de Guvern. Este un update la Masterplanul general de transport.

Este documentul care stă la baza capitolului din PNRR Transporturi. Că infrastructura de la nivel local trebuie să fie obligatoriu o prioritate pentru guvernarea de dreapta. Și atunci am venit cu programul Anghel Saligny”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`