Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Am dat ordinul de începere a lucrărilor pe 100 de kilometri, în cele aproape 10 luni de mandat (VIDEO)
Guvernul Orban a dat ordinul de începere a lucrărilor pe 100 de kilometri în cele aproape 10 luni de mandat, a anunțat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, marți, cu ocazia începerii oficiale a lucrărilor la Autostrada de Centură a Capitalei (A0).
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Lucian Bode, despre proiectele de infrastructură rutieră din țară
„100 de kilometri am dat noi ordinul de începere în cele aproape 10 luni de mandat. Până la sfârșitul anului, avem tronsoane cu un progres fizic de peste 90%, astăzi, așadar, aceste tronsoane sperăm noi să fie date în trafic și mă refer la cei 25 de kilometri din Autostrada Transilvania, Iernut-Chețani, respectiv Biharia-Borș. Mă refer la cele două loturi din care unul are peste 90% progres fizic, Sebeș-Turda, lotul I. Lotul II este în întârziere. Mă refer la Varianta de Ocolire Bacău, cu cei 17 kilometri în regim de autostradă. Mă refer la Râșnov-Cristian, cu cei 10 kilometri. Aceste obiective sunt într-un progres fizic de peste 90%. Dorința noastră este să dăm în trafic aceste obiective, pentru că, am spus de la începutul mandatului, nu vom ține niciun kilometru, niciun metru de autostradă muzeu în România, așa cum, din păcate, am preluat Lugoj-Deva lotul III și am preluat Nădășelu-Gilău, cu cei 8 kilometri. Au stat aproape trei ani de zile muzeu. Acesta este obiectivul nostru, să finalizăm și să dăm în trafic toate tronsoanele care au un progres fizic de peste 90%”, a declarat ministrul Lucian Bode.
Ministrul Transporturilor, despre situația de la TAROM
Demnitarul a abordat situația proiectelor de infrastructură rutieră din țară marți, când au început oficial lucrările pe A0. Tot atunci, el a vorbit și despre situația restructurărilor de la TAROM.
„Obiectivul Guvernului este să salveze companiaTAROM, printr-o restructurare atât de personal cât și a costurilor pe care le avea această companie în momentul în care am preluat guvernarea. Compania Tarom nu se simțea foarte bine nici în momentul în care am intrat în această perioadă de pandemie, cu reducerea sporurilor de peste 90% – 95%, de aceea principala noastră preocupare a fost să slavăm companiaTAROM, acordând în februarie „Ajutorul de salvareși acum adoptând Ordonanța de urgență pentru ajutorul COVID-19, acoperind pierderile înregistrate de companie în această perioadă.Toate cu aprobarea Comisiei Europene. Nu primul ministru sau ministrul se ocupă de angajări sau restructurări laTAROM. Eu am un singur obiectiv, ca acel plan de restructurare să fie pus în practică, cât mai urgent cu putință. Reducerea cu 500 – 600 de angajați se va realiza pe fiecare componentă în parte. Am început deja prin închiderea a 14 din cele 16 agenții externe. Închiderea agențiilor interne, rămânând doar trei agenții sau două agenți din cele 14, pe toate palierele uniformizarea flotei, reducerea costurilor sombustibile, aceasta este preocuparea noastră. Nu sunt la curent cu această informație, însă în companiaTAROMse fac restructurări nu angajări”, a mai spus ministrul Transporturilor.