Lucian Bode, despre cazul Arad: „Am implicat cei mai buni specialiști să găsim vinovații”

Lucian Bode, despre cazul Arad: „Am implicat cei mai buni specialiști să găsim vinovații”
Foto: Lucian Bode / Facebook

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri că anchetaîn cazul exploziei de la Aradcontinuă, însănu poate oferi mai multe detalii.

”Mi-aş dori la fel de mult ca şi voi să pot să spun ce se întâmplă acolo şi să vă pot anunţa la un moment dat că i-am identificat şi îi aducem în faţa instanţei pe autori”.

„Am spus din primul moment că Ministerul Afacerilor Interne a implicat și implică, pentru soluționarea tragediei de laArad, cei mai buni specialiști, resurse suficiente pe care le punem la dispoziția procurorului de caz, pentru ca această tragedie să fie elucidată, să găsim vinovații.

Îmi doresc să pot comunica public ce au făcut acești specialiști din structurile statului român pentru identificarea autorilor, dar în momentul în care avem o anchetă în derulare, toată coordonarea este la Parchetul General”, a anunțat marți, Lucian Bode.

”De ce procurorul de caz nu poate da elemente din anchetă, eu înţeleg perfect şi are în acest moment libertatea să decidă când va da elemente din această anchetă, pentru că nu spune că nu vrea să spună, ci pentru că orice ar spune, în opinia mea, ar divilga anumite ipoteze anumite piste de lucru ceea ce ar fi infracţiune”, a mai afirmat ministrul de Interne.

Ancheta a fost preluată de Parchetul General

Ancheta privind explozia în care a murit omul de afaceri dinArada fost preluatăde Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Procurorii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

”Preluarea cauzei a avut în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave și pentru a se asigura soluționarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiție”, se menționează într-un comunicat al Parchetului General.Irina Tănase rupe tăcerea despre Liviu Dragnea. S-a întâmpat în închisoare

În investigație se implică și Serviciul Român de Informații care a anunțat încă de la început că ipoteza unui atac terorist este exclusă.

Mașina în care se afla omul de afaceri Ioan Crişan a explodat pe 29 aprilie, în parcarea unui supermarket dinArad. Bărbatul în vârstă de 67 de ani a murit carbonizat.

Ioan Crișanestecel care a înființat primele crescătorii desomn african din România. El a fost, în prima parte a vieții,electronist la Aeroportul dinAradși mai apoi în transporturi. Ulterior, el și-a transformat pasiunea pentru pescuit în afaceri piscicole,înființândfirma Crimatex.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”