Lucian Bode: Curtea Europeană de Justiție a suspendat reglementarea din Pachetul Mobilitate 1 care discrimina transportatorii din estul Europei

Publicat: 05 10. 2024, 10:44
Actualizat: 05 10. 2024, 10:45
Foto: Inquam Photos / George Călin

Lucian Bode a salutat decizia Curții Europene de Justiție care a suspendat o reglementare din Pachetul Mobilitate 1. Aceasta obliga vehiculele de transport marfă să se întoarcă la baza lor operațională la fiecare opt săptămâni. Ministrul Transporturilor a descris această decizie ca o victorie pentru România, subliniind că reglementarea discrimina transportatorii din estul Europei și punea o presiune suplimentară pe aceștia.

„Mă bucură decizia Curții Europene de Justiție care a dat dreptate României suspendând din Pachetul Mobilitate 1 obligaţia întoarcerii vehiculului la unul dintre centrele operaţionale în termen de 8 săptămâni de la plecare.
În anul 2020, în cel mai greu an pentru transportul de marfă din România ca urmare a efectelor pandemiei, a mai venit o lovitură pentru transportatorii români prin adoptarea de către Parlamentul European a pachetului Mobilitate 1 care îi discrimina și dezavantaja pe transportorii din estul Europei.
Încă din perioada negocierilor acestui pachet legislativ poziția României a fost una fermă și corectă, interesul nostru ca stat fiind să protejăm transportatorii români pe piața transporturilor rutiere din Uniunea Europeană.
Decizia CJUE este o victorie a tuturor celor care, începând cu anul 2020, sub guvernarea liberală, de când am inițiat această acțiune, în calitate de ministru al transporturilor, au continuat-o și au dus-o la bun sfârșit obținând o decizie favorabilă României.
Felicitări tuturor!
A fost o muncă de echipă care a dat rezultate pentru România!”, a transmis Lucian Bode într-o postare de Facebook.