LOVITURĂ pentru un important BARON PSD încătușat de DNA! A primit o pedeapsă NEAȘTEPTATĂ

Publicat: 16 05. 2018, 19:09

Fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, aflat în Penitenciarul Focșani, a primit un plus de 8 luni de detenție, după ce procurorii DNA au făcut contestație la decizia magistraților de la Tribunalul Vrancea.

Cristi Bîgiu a cerut magistraților de la Tribunalul Vrancea contopirea a două pedepse primite în două dosare în care a fost judecat pentru fapte de corupție.

Una dintre pedepse este de cinci ani și două luni de detenție, iar cea de-a doua de 2 ani, la finalul procesului magistrații de la Tribunalul Vrancea luând decizia că fostul președinte al CJ Buzău să aibă de executat 5 ani și 2 luni de închisoare, din care să fie scăzută perioada în care a fost în arest preventiv.

DNA a depus contestație, iar dosarul a ajuns, astfel, la Curtea de Apel Galați.

Magistrații au admis contestația procurorilor DNA și au decis că Bâgiu să pimeasca un plus de 8 luni de detenție la sentința inițială de 5 ani și două luni de inchisore. Astfel, Bîgiu, aflat în Penitenciarul Focșani, va face încă 8 luni de închisoare, scrie news.ro.

Cristinel Bîgiu a fost judecat și condamnat la 5 ani și 2 luni de detenție în dosarul în care a fost prins în flagrant, în decembrie 2014, de către DNA luând mită pe vremea când era președinte al CJ Buzău.

În mai 2017, el a fost condamnat la doi ani de inchiusoare într un al doilea dosar de către magistrații de la Curtea de Apel București în dosarul în care a recunoscut că a primit 75.000 de euro mită de la fostul director al RA-APPS Georgian Surdu, care, la rândul sau, a primit o pedeapsa de trei ani de închisoare cu executare.