Liviu Pop, la preluarea Ministerului Educației: Examenele naționale și Bac-ul, prioritățile zero în perioada următoare

Publicat: 16 05. 2012, 11:32

Liviu Pop a declarat miercuri, la preluarea interimatului la Ministerul Educației, că prioritățile pe care și le-a stabilit pentru perioada următoare sunt reprezentate de examenele naționale și cel de Bacalaureat, întrucât multe dintre termene sunt întârziate.

„În perioada foarte scurtă de mandat prioritatea zero este cea legată de examenele naționale și cel de Bacalaureat. Termnele sunt foarte scurte, unele dintre ele întârziate.Nu vreau să caut vinovații, vreau ca de astăzi până la finalizarea examenelpr, toate activitățile să se desfășoare legal”, a declarat Pop.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a mai spus că în perioada următoare va avea întâlniri cu toți miniștrii Educației din acest an școlar.

„Voi avea intâlniri cu toți factorii decidenți din Ministerul Educației. Până vineri se intră în linie dreaptă, este nevoie de implicare pentru a recâștiga termenele pierdute. În privința învățământului universitar, prioritățile le voi stabili luni după întâlnirea cu toți miniștri Educației din acest an școlar, pentru a vedea care sunt direcțiile”, a mai spus Pop.

Fostul ministru al Educației, Ioan Mang și-a prezentat, marți, demisia, în urma scandalului privind acuzațiile de plagiat. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta în cadrul unei declarații de presă de la Palatul Victoria.

Mang a precizat că nu și-a dat demisia de la început ”pentru că atunci am crezut că totul este un atac politic, dar că se va opri atunci când sunt sesizate comisiile care se ocupă de acest lucru.

Interimatul până la numirea unui nou ministru va fi asigurat de ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop. Ponta trebuie să numească un nou ministru în termen de 45 de zile.

Liviu Pop a preluat mandatul la Ministerul Educației

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />