Liviu Pop, la preluarea Ministerului Educației: Examenele naționale și Bac-ul, prioritățile zero în perioada următoare

Liviu Pop, la preluarea Ministerului Educației: Examenele naționale și Bac-ul, prioritățile zero în perioada următoare

Liviu Pop a declarat miercuri, la preluarea interimatului la Ministerul Educației, că prioritățile pe care și le-a stabilit pentru perioada următoare sunt reprezentate de examenele naționale și cel de Bacalaureat, întrucât multe dintre termene sunt întârziate.

„În perioada foarte scurtă de mandat prioritatea zero este cea legată de examenele naționale și cel de Bacalaureat. Termnele sunt foarte scurte, unele dintre ele întârziate.Nu vreau să caut vinovații, vreau ca de astăzi până la finalizarea examenelpr, toate activitățile să se desfășoare legal”, a declarat Pop.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a mai spus că în perioada următoare va avea întâlniri cu toți miniștrii Educației din acest an școlar.

„Voi avea intâlniri cu toți factorii decidenți din Ministerul Educației. Până vineri se intră în linie dreaptă, este nevoie de implicare pentru a recâștiga termenele pierdute. În privința învățământului universitar, prioritățile le voi stabili luni după întâlnirea cu toți miniștri Educației din acest an școlar, pentru a vedea care sunt direcțiile”, a mai spus Pop.

Fostul ministru al Educației, Ioan Mang și-a prezentat, marți, demisia, în urma scandalului privind acuzațiile de plagiat. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta în cadrul unei declarații de presă de la Palatul Victoria.

Mang a precizat că nu și-a dat demisia de la început ”pentru că atunci am crezut că totul este un atac politic, dar că se va opri atunci când sunt sesizate comisiile care se ocupă de acest lucru.

Interimatul până la numirea unui nou ministru va fi asigurat de ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop. Ponta trebuie să numească un nou ministru în termen de 45 de zile.

Liviu Pop a preluat mandatul la Ministerul Educației

Embed: " />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)