Liviu Dragnea va afla sentința în dosarul Referendumului pe data de 22 aprilie: Orice om vrea binele pentru el, eu vreau să se facă dreptate (VIDEO)

Publicat: 08 04. 2016, 16:14

La ieșirea de la Curtea Supremă, Liviu Dragnea și-a susținut în continuare nevinovăția în dosarul Referendumului. El nu a vrut să dea detalii despre ceea ce a discutat cu judecătorii, transmițând că așteaptă să se facă dreptate.

Sentința în care acesta este acuzat că ar fi îndemnat persoane să meargă la vot în 2012, și a avut foloase necuvenite, va fi dată în ziua de 22 aprilie, atunci când șeful PSD va afla dacă va fi condamnat sau nu la închisoare cu suspendare.

"În munca mea din ultimii 20 de ani am arătat că țin la oameni. Și sunt destui care țin la oameni, dar nu arată asta. Prezentarea la vot este un principiu profund al democrației. Democrația și votul sunt cele mai frumoase cadouri primite la revoluție. Neprezentarea la vot, așa cum a cerut Traian Băsescu și alții, la alegerile din 2012, este o infracțiune. Ceea ce am avut de spus, am spus în fața instanței. Orice om vrea binele pentru el, eu vreau să se facă dreptate", a declarat Liviu Dragnea în fața jurnaliștilor.

Declarațiile șefului PSD de la ieșirea de la Curtea Supremă

#DIRECT_ONE_qjpjiv#

"Trei ani jumate, reprezintă o perioadă destul de lungă, în care eu și alte persoane am fost chemați la Parchet. Oameni suparati, oameni care mă înțeleg. Nu înțeleg de ce a îndemna oamenii să vină la vot este condamnabil. În toate țările din lume, liderii, persoane politice și presa cer oamenilor să vină la vot.

Acesta a spus că, în legatură cu viitorul său în politică, el se va pronunța dupa decizia judecătorilor. De asemenea, el a transmis "Olguței Vasilescu că rămâne în continuare candidatul PSD-ului, iar decizia politică va fi luată în executiv" când vor alege calea de urmat. "Noi stam în situația în care asteptam decizii"

Categoric nu voi cere oameni sa vina la vot, daca va mai fi vreun referendum. Asta au facut unele persoane, pentru a-și păstra scaunul.

Întrebat despre "securea războiului cu Traian Băsescu", președintele PSD a declarat că nu a "ridicat-o niciodată".

La sosirea la Curtea Supremă, Liviu Dragnea a declarat că se consideră nevinovat: ”Pot spune ce am mai spus în acești trei ani și jumătate: cred cu tărie în nevinovăția mea și în dreptul românilor de a vota și de a fi prezenți la vot ca principiu fundamental al democrației”. (Detalii AICI)
70 de inculpaţi aşteaptă alături de Liviu Dragnea decizia Curţii Supreme în dosarul referendumului. Liderul PSD este acuzat că ar fi coordonat un sistem prin care oamenii erau determinaţi să voteze la scrutinul din 2012.

La ultimul termen din 31 martie, au fost prezenți 10 martori, iar cinci au trimis acte medicale potrivit cărora nu se pot deplasa deoarece sunt bolnavi, potrivit news.ro. Printre cei audiați a fost și Ovidiu Drăguşin, primarul din Alexandria.

Unul dintre inculpaţi, George Bălănescu, fost membru într-o secţie de votare din Alexandria ca reprezentant al USL, a relatat că s-a deplasat cu urna mobilă la un spital, însoţit de doi poliţişti şi un reporter de la o televiziune. În legătură cu neregulile constate de procurori, el a declarat că au existat semnături ale unor bolnavi care nu erau în dreptul numelor lor, însă nu a fost vorba de semnături contrafăcute. De asemenea, el a spus că a mers şi a doua oară în spital cu urna mobilă, deoarece erau câţiva bolnavi care "voiau din suflet" să voteze.

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul "Fraude la referendum". În acelaşi dosar, 45 de inculpaţi au fost achitaţi, dintre care opt au fost preşedinţi de secţii de votare şi 37 au fost membri ai unor secţii de votare.