Liviu Dragnea şi-a lansat programul electoral înainte de startul campaniei electorale. Șeful PSD anunță un proiect de lege pentru eliminarea a 102 taxe nefiscale

Publicat: 09 10. 2016, 19:52
Foto: B1 TV

Liviu Dragnea şi-a lansat duminică programul electoral, deși campania nu a luat încă startul. Președintele PSD vrea să elimine nu mai puțin de 102 taxe, despre care spune că nu sunt fiscale. Printre acestea se numără timbrul de mediu pentru mașini, taxele de la Registrul Comerțului, cele consulare sau pentru permisele de pescuit, informează B1 TV.

„Voi depune la Parlament, împreună cu colegii mei, un proiect de lege pentru eliminarea a 102 taxe nefiscale. Am decis împreună cu colegii mei să nu mai așteptăm marea debirocratizare anunțată cu surle și trâmbițe de tehocrați.

Calculele făcute de noi cu privire la sumele care pot fi acordate în plus pentru a se mări aceste salarii reprezintă creșterea cu 56% a acestei anvelope salariale.

Pentru pensionari, practic vorbim de o creștere a punctului de pensie cu 60% în următorii ani”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea şi-a lansat programul electoral înainte de startul campaniei electorale

#DIRECT_ONE_fj3ed6#

Cât privește listele electorale, preşedintele PSD i-a adus în discutie și pe diverşii penali din partid.

”Vlad Cosma sigur nu va fi pentru că nici nu a apărut pe vreo listă la mine. Pentru Titus Corlățean trei organizații și-au manifestat dorința să îl aibă pe liste, București, Suceava și Dâmbovița. Adrian Țuțuianu cred că vrea să candideze din nou pentru Senat”, a mai spus Dragnea.

Preşedintele PSD a promis că va da numele tuturor celor prezenţi pe listele electorale pe 20 octombrie. Până atunci, în presa locală au fost vehiculate câteva nume precum fostul președinte al CJ Olt, Paul Stănescu, acuzat de finanțarea ilegală a echipei de fotbal F.C.Olt Slatina.

De asemenea, vrea să devină parlamentar și Ion Călinoiu, fostul președinte al CJ Gorj, trimis în judecată. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, va fi prima pe listele PSD Dolj, dar susține că nu va părăsi administrația locală, ci vrea doar să crească scorul PSD. Aceasta este acuzată de corupție și spălare de bani.

Și finul baronului PSD Adrian Duicu, Valentin Popescu, va candida la Mehedinți, deși este implicat într-un dosar de evaziune fiscală.