Liviu Dragnea s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români din Israel: S-a discutat, printre altele, despre turism și forța de muncă

Liviu Dragnea s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români din Israel: S-a discutat, printre altele, despre turism și forța de muncă

Aflat într-o vizită oficială la Ierusalim, președintele PDS Liviu Dragnea s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români din Israel: membri ai unor organizații neguvernamentale, întreprinzători, asociații, fundații, jurnaliști.

“Printre subiectele abordate cu aceștia se numără: dorința de a colabora mai eficient cu autoritățile române, atât cele guvernamentale, cât și parlamentare, găsirea unor soluții pentru îndreptarea erorilor din Acordul româno-israelian privind forță de muncă, deoarece anumite prevederi au blocat afluxul de muncitori români care muncesc legal și care sunt foarte apreciați în Israel- în anii trecuți veneau 1500 de oameni pe an, în timp ce acum ajung în Israel, la muncă, doar 200 de muncitori, din cauza deficiențelor apărute în Acord. S-a discutat și despre reînființarea unei sucursale a Agenției Naționale de Turism, pentru că sunt foarte mulți turiști israelieni care vin des în România și, totodată, foarte mulți români care călătoresc în Țara Sfântă și toți aceștia au nevoie de îndrumare specializată. Unul dintre participanții la întâlnire a propus chiar demararea unui program turistic „România balneară”, care ar fi foarte bine primit de israelienii care vor să se trateze în stațiunile noastre”, se arată într-un comunicat al PSD remis B1 TV.

Președintele social-democraților i-a asigurat pe cei prezenți că va fi în continuare alături de comunitatea evreiască din România, cât și de evreii aflați în diaspora. Și, așa cum a întreprins acțiuni concrete, cum ar fi reconstruirea sinagogilor din România, inclusiv Templul Coral, în timpul mandatului de vicepremier – ministru al Dezvoltării, așa va râmâne și în continuare: un prieten, un partener de dialog, un om de acțiune, care preferă să facă, în loc să vorbească.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie