Dragnea a anunțat când va avea loc referendumul pentru familia tradițională

Publicat: 24 07. 2018, 15:32

Referendumul pentru familia tradițională ar putea avea loc la finele lunii septembrie sau la începutul lunii octombrie, a declaratLiviu Dragnea. Acesta a insistat că nu este obligatoriu ca referendumul să aibă loc într-o duminică și nici ca acesta să fie limitat la o zi. Dragnea a mai spus că trebuie reglementată noțiunea de familie, dar și cea de parteneriat civil. De asemenea, el a precizat că nu este și nu va fi niciodată intolerant.

Liviu Dragnea a avut marți o întrevedere cu premierul Iralandei. Leo Varadkar este primul șef de Guvern homosexual al unei țări catolice.

Întrebat dacă a discutat cu acesta despre referendumul privind familia tradițională ce se va organiza în România, Dragnea a răspuns că nu, pentru că niciunul dintre ei nu a deschis subiectul.

”Aici lucrurile au intrat pe ultimul făgaș.Suntem pe ultima sută de metri. Voi discuta în coaliție și cu colegii din Senat și Camera Deputaților și la începutul lunii septembrie trebuie să fie votul în Senat privind acea inițiativă. Referendumul poate fi organizat pe 30 septembrie, în ultima duminică din septembrie sau în prima duminică din octombrie”, a declarat Dragnea.

Acesta a spus că PSD și ALDE trebuie să aibă grijă să se aloce bani la rectificarea bugetară pentru acest referendum.

Întrebat despre parteneriatul civil, Dragnea a spus: ”trebuie să avem o astfel de lege. Eu nu sunt și nu voi fi intolerant, ba din contră. Cred că trebuie să clarificăm noțiunea de familie, dar și pe cea de parteneriat civil. Cred că fiecare cetățean trebuie să poată să trăiască așa cum simte”.

Întrebat dacă parteneriatul civil ar însemna că vor putea adopta copii și cuplurile gay, șeful PSD a răspuns: ”eu personal am o rezervă aici”.