Liviu Dragnea: PSD nu poate sta într-un Guvern cu un premier de la alt partid. Nu putem risca așa ceva

Publicat: 23 09. 2015, 18:05
Foto: B1 TV

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că, în cazul în care guvernul condus de Victor Ponta va pica, partidul său nu poate risca să susțină un premier de la o altă formațiune politică.

„Am spus că PSD nu poate sta într-un Guvern, fiind cel mai mare partid din actuala coaliție, cu un premier de la alt partid din mai multe motive. (…) Există riscul ca orice inițiativă a PSD prin miniștrii săi, pentru a pune în practică actul de guvernare, să fie blocată de un premier de la alt partid și PSD să ajungă în situația în care susține un guvern care nu promovează în principal și politicile social-democrate și să și sufere costurile guvernării. Nu putem risca așa ceva, să susținem alt premier din alt partid”, a spus Dragnea la Adevărul Live, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă își va retrage sprijnul acordat premierului în cazul în care președintele Klaus Iohannis ar garanta un premier tot din PSD, Dragnea a precizat că „va reacţiona atunci”.

„Eu fac tot ce-mi stă în putinţă să nu construiesc scenarii sau să dau răspunsuri pe nişte ipoteze. (…) Când vom avea o asemenea situaţie, PSD va lua o decizie în acea stare de fapt. Deocamdată nu avem acea realitate”, a spus liderul PSD.