Liviu Dragnea: Președintele Iohannis să stea liniștit, nu îl suspendăm. Guvernul nu poate sta la fel de liniștit

Liviu Dragnea: Președintele Iohannis să stea liniștit, nu îl suspendăm. Guvernul nu poate sta la fel de liniștit

Liviu Dragnea a reacţionat după ce Alina Gorghiu a acuzat PSD că pregăteşte suspendarea lui Klaus Iohannis. Liderul social-democrat susţine că şeful statului poate să stea liniştitit şi că nu s-a pus problema unei acţiuni împotriva sa. În schimb, Dragnea a lansat un avertisment pentru guvernul tehnocrat pe care l-a calificat drept " un risc pentru siguranţa naţională".

Liviu Dragnea a infirmat scenariul potrivit căruia PSD ar pune la cale suspendarea lui Klaus Iohannis. În schimb, liderul social-democrat a lansat un atac dur la adresa guvernului tehnocrat şi i-a cerut lui Dacian Cioloş să schimbe miniştrii neperformanţi.

“Mi-e greu să fiu serios la asemenea prostii. Trebuie să fiu foarte atent, să îmi găsesc cuvintele potrivite, pentru că, totuşi, vorbim de o doamnă care trebuie respectată, nu? Nu există aşa ceva în planul nostru, suspendarea preşedintelui. Domnul preşedinte Iohannis să stea liniştit, că nu îl suspendăm, nu avem de gând să facem asta. Guvernul nu poate să stea la fel de liniştit, pentru că guvernează din ce în ce mai rău. Dacă domnul prim-ministru Cioloş nu înţelege că mai sunt unii miniştri care trebuie schimbaţi, atunci îşi asumă riscuri foarte mari şi poate să fie considerat părtaş la aceste prejudicii. Dacă va continua să protejeze membri ai Cabinetului care sunt neperformanţi, atunci sigur că o să ne gândim serios dacă păstrarea Guvernului nu începe să devină un risc de securitate naţională”, a spus Dragnea, conform Agerpres.

Reacţia sa vine după ce copreşedintele PNL, ALina Gorghiu, a vorbit despre Planul PSD de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis

“De la demiterea Guvernului Cioloş la blocarea Justiţiei, la repunerea lui Victor Ponta, de exemplu, şef al camerei Deputaţilor, la menţinerea lui Tăriceanu ca şef al Senatoului şi până la o eventuală suspendare a preşedintelui României. Toate aceste lucruri fac parte din planurile ofensive ale PSD-lui, pe care ar dori să le pună în practică chiar înainte de alegerile parlamentare”, a spus Gorghiu.

Liviu Dragnea a declarat că afirmaţiile venite din partea Alinei Gorghiu sunt generate de "disperarea" liberalilor, care nu reuşesc să crească în sondaje.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`