Dragnea anunță investiții de un miliard de euro în sistemul de irigații, la două zile după ce ambasadorul Israelului s-a arătat interesat de implicarea țării sale în acest domeniu, în România (VIDEO)

Dragnea anunță investiții de un miliard de euro în sistemul de irigații, la două zile după ce ambasadorul Israelului s-a arătat interesat de implicarea țării sale în acest domeniu, în România (VIDEO)

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat vineri, la Călărași, că va fi investit un miliard de euro în sistemul de irigații, până în 2020. Asta chiar în contextul în care ambasadorul Isarelului s-a arătat interesat de posibilitatea ca țara lui să colaboreze în acest domeniu cu România.

E.S. David Saranga a propus, în cadrul unei întrevederi de pe 3 aprilie cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, ca țara lui să trimită câțiva specialiști în România ”pentru a cunoaște realitatea din teren şi a identifica modalități în care ne pot transfera din know-how-ul dezvoltat de-a lungul timpului”. ”Ambasadorul s-a arătat interesat de posibilitatea de a colabora în acest domeniu cu România, având în vedere că tehnologia Israelului privind irigațiile este una dintre cele mai dezvoltate din lume”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii. La rândul său, în cadrul discuțiilor, Daea a subliniat că ”România are ce învăţa de la Israel, principala provocare a acestui stat fiind aceea de a căuta soluții concrete pentru folosirea apei în mod rațional în agricultură” (Detalii AICI)

Două zile mai târziu, pe 5 aprilie, Dragnea anunță investiții de un miliard de euro în sistemul de irigații, până în 2020.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dragnea a făcut anunțul la Călărași, acolo unde a fost însoțit de ministrul Agriculturii. Astfel, se pare că aceștia au îngropat securearăzboiului. La finele lunii trecute, premierul Viorica Dăncilă, cel mai probabil la sugestia şefului PSD, i-a cerut lui Daea să anuleze ordinul de ministru prin care se introducerea un nou model de clasificare a fermelor de porci. Mai exact, este vorba de ordinul prin care fermierii sunt obligaţi să se înregistreze la ANSVSA dacă cresc mai mult de 5 porci în gospodării. Cererea premierului pare una surprinzătoare, având în vedere că Ordinul semnat de Daea nu făcea decât să pună în practică o Directivă europeană și, până acum, nu fusese contestat de nimeni din teritoriu. Subiectul nu a mai fost tratat deloc de către guvernanți, în schimb, vineri, Dragnea l-a lăudat pe Daea: ”după mine, dumneata ești cel mai bun ministru din Guvern și de aia o să și primești mai mult de lucru”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`